40. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije

Image

19. in 20. novembra bo v organizaciji SDGK – Slovenskega društva gradbenih konstruktorjev v hotelu Rikli Balance (nekdanji hotel Golf) potekalo zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije.

Po nekaj letih se jubilejno, že 40. zborovanje gradbenih konstruktorjev Slovenije, vrača na Bled. Srečanje bo tako kot pred leti znova dvodnevno.
Odziv avtorjev strokovnih ali znanstvenih prispevkov je zelo dober, saj so prijavili kar 35 prispevkov s področja gradbenega konstruiranja.
V sklopu uvodnih vabljenih predavanj so tudi letos povabili dva eminentna strokovnjaka s področja gradbenih konstrukcij in gradbeništva. Oba bosta predstavila projekte izjemnih mostov:
prof. dr. Zlatko Marković, gost iz Srbije s Fakultete za gradbeništvo v Beogradu, bo v predavanju z naslovom »Steel and composite structures in Serbia – overview of recent and current projects« večino časa namenil novemu 474 m dolgemu kombiniranemu cestno-železniškemu mostu v Novem Sadu.
Marjan Pipenbaher, priznani projektant mostov, bo kot glavni in odgovorni projektant hrvaškega mega mostu Pelješac predstavil analizo in projektiranje tega več kot 2400 m dolgega mostu. Objekt, ki bo povezoval polotok Pelješac s kopnim, bo po končani izgradnji sodil med pet največjih in najatraktivnejših evropskih mostov, zgrajenih v začetku 21. stoletja.           
Po dogovoru z IZS bodo pooblaščeni inženirji z udeležbo na zborovanju pridobili 4 kreditne točke, pri čemer bomo organizatorji poskrbeli za skupinsko vlogo.

Več o zborovanju gradbenih konstruktorjev in možnost prijave na spletni strani www.sdgk.si.