Podaljšanje časa vgradnje dekorativnih ometov v poletnem obdobju

Glavni izziv vgradnje zaključnih slojev pri visoki temperaturi, nizki vlagi in vetru je kratek odprti čas obdelovalnosti ometa. JUB ponuja rešitev v obliki posebne formule JUBIZOL Finish Summer additive, ki podaljša odprti čas osnovnega ometa na dvakratno vrednost, odvisno od pogojev vgradnje.

Image
JUBIZOL Finish Summer additive JUBIZOL Acryl finish S, JUBIZOL Unixilfinish S in JUBIZOL Silicone Finish S

Z dodanim Jubizol Finish Summer additive je omogočeno, da se osnovni omet še vedno ustrezno suši v jesenskih pogojih vgradnje, ko je zaželena hitra odpornost pred padavinami, hkrati pa je omet s tem dodatkom uporaben tudi v poletnem obdobju, saj mu aditiv omogoči počasnejše sušenje v poletnih ekstremnih vremenskih pogojih.
Dodatek Jubizol Finish Summer additive ometa ne razredči, zato zaključni sloj ohrani enostaven nanos in glajenje ter tvorbo ustrezne strukture in filma. Omet s pomočjo aditiva pridobi dodatno funkcionalnost - daljše zadrževanje vlage v filmu in počasnejše formiranje filma, kar učinkovito podaljša obdelavo delovnih stikov fasadnih površin.
Aditiv se lahko uporablja v kombinaciji z večino JUB-ovih zaključnih slojev na akrilni, siloksanski in silikonski osnovi v belih ali poljubno niansiranih odtenkih. Na izbrano nianso zaključnega sloja aditiv nima vpliva. Vedno ga dodajamo v že niansiran omet, pri čemer omet po dodatku aditiva dobro premešamo z električnim mešalom.
Dodatna pojasnila pri tehničnem svetovalcu v razstavnem salonu JUB Design Studio v Dolu pri Ljubljani, vsak delavnik od 7. do 19. ure ali po telefonu na številki 080 15 56, oziroma elektronski pošti: info@jub.eu.

Več v junijski številki revije Gradbenik

Fotogalerija

Sorodne vsebine

Aktualno

Olimpijada v mestnem parku

15. julij 2019 Pariz bo prizorišče poletnih olimpijskih iger leta 2024. Nekaj športnih tekmovanj načrtujejo celo v samem centru mest...

Pogovor

Helios prenovil Trening center

17. maj 2019 Helios je ena največjih premaznih skupin na evropskem trgu, zato lahko kupcem ponudi številne prilagojene izdelke in ...

Aktualno

Pritrjevanje v votle zidake

17. maj 2019 Do pred nekaj let sploh ni obstajal dokument oz. smernica za načrtovanje pritrdil v zidake.Inženirji so se tako poslu...