Bagri - nakladalci

CASE Construction Equipment je predstavil prenovljeno T serijo bagrov - nakladalcev. Vgradili so motor z ekološkim standardom Stopnja 4 in izboljšali še nekatere druge karakteristike ter uporabnikom ponudili več možnih kombinacij nakladalnih in izkopnih rok.

Image
Najmočnejši model 695ST z »DNK« kopalno roko

Novi modeli dosegajo zahtevani emisijski standard z unikatno CASEjevo rešitvijo, kjer se uporablja zgolj SCR sistem. Ta rešitev zagotavlja visoke zmogljivosti z izredno učinkovitostjo pri porabi goriva, ob tem pa ni več potreben filter trdih delcev (DPF) ali regeneracijski postopek. Učinkovitost obdelave izpušnih plinov s sistemom SCR je tako dobra, da dosega emisijsko Stopnjo 4, tudi brez dizelskega oksidacijskega katalizatorja.

Zmanjšanje števila komponent je CASEju omogočilo racionalizacijo motornega prostora. Sistem obdelave izpušnih plinov je premaknjen izven, kar omogoča boljši dostop do motorja, modula z elektroniko in varovalk. Nova razporeditev komponent olajšuje vzdrževanje, kar se odraža z nižjimi skupnimi stroški lastništva. Kot dodatek zaradi nove razporeditve komponent motorja, pa je bila prestavljena tudi izpušna cev, ki je sedaj na desni strani kabine in ne zastira pogleda preko pokrova motorja.

Stroje CASE v Sloveniji zastopa podjetje Globex.

Več v reviji Gradbenik

Fotogalerija

Sorodne vsebine

Stroji

Sejem SaMoTer 2020

28. marec 2018 Določen je novi datum 31. sejma SaMoTer v Veroni leta 2020 - prireditev bo potekala od 22. do 25. marca.

Pogovor

Iztok Polanič: Pomgrad s(m)o ljudje

22. marec 2018 Nadzorni svet družbe Pomgrad, d.d. je 15. januarja letos za novega predsednika uprave imenoval Iztoka Polaniča, dosed...

Tema meseca

Strehe in napušči

20. februar 2018 Strma streha in različno dolgi napušči so iz kakovostnih meril, ki jih je oblikovala sodobna arhitektura, še vedno iz...