»Naj blok« na Topniški 45

V Mestni občini Ljubljana je v letu 2016, ko je mesto nosilo naslov »Zelena prestolnica Evrope«, potekala prva akcija »Naj blok v Ljubljani«.

Image
»Naj blok« na Topniški 45

V Mestni občini Ljubljana je v letu 2016, ko je mesto nosilo naslov »Zelena prestolnica Evrope«, potekala prva akcija »Naj blok v Ljubljani«. Z akcijo, ki jo bodo izvajalo izvajali vsakoletno, želi občina spodbuditi stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja. Izmed 20 kandidatov za ta naslov je posebna žirija izbrala 16 finalistov in izmed njih po vnaprej določenih kriterijih izbrala zmagovalca - to je blok na Topniški cesti 45. Plaketo je predstavnikom zmagovalnega bloka 22. marca na slovesnosti, ki so jo pripravili stanovalci Topniške 45, podelil župan MOL Zoran Janković, dobili pa so še zastavo in 20 sadik vrtnic Ljubljana.

Kriteriji za ocenjevanje so med drugimi bili: zunanji videz bloka, skladnost barve fasade z okoljem oz. je obnova izvedena v originalni barvi, energetsko učinkovitost, enotnost stavbnega pohištva in senčil, uporaba varčnih sijalk v skupnih prostorih, urejenost okolice, dostopnost za osebe z oviranostmi, ozelenitev balkonov, urejenost skupnih prostorov, kolesarnice in zbirnega mesta za odpadke, intervencijskih poti.

Sorodne vsebine

Izobraževanje

Velux o zdravem spanju

08. april 2019 Podjetje Velux Slovenija d.o.o. je v ponedeljek, 8. aprila, v Caffe Argentino v ljubljanskem BTC za arhitekte priprav...

Aktualno

Svetovni gradbeni forum 2019

27. marec 2019 Dva tedna pred začetkom Svetovnega gradbenega foruma, ki bo v organizaciji Inženirske zbornice Slovenije, Fakultete z...