Sejem Dom - ključne rešitve

Letošnji sejem Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je potekal od 7. do 12. marca. Na njem se je predstavilo 580 podjetij, našteli pa so 58.000 obiskovalcev, kar je malenkost več lani.

Image
Optimistično vzdušje na sejmu Dom je napovedovalo boljše čase za gradbeno dejavnost.

Sejem Dom je največja sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in to tako glede razstavne površine, števila razstavljavcev in obiskovalcev. 580 podjetij (kar je malenkost več kot lani) iz 32 držav s področja gradbeništva, stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, notranje opreme, varovana in urejanja okolice je zasedlo 20.000 kvadratnih metrov razstavnih površin, to je vse razpoložljive prostore razstavišča v vseh stalnih dvoranah in še treh montažnih.

Na otvoritvi so podelili Znak kakovosti v graditeljstvu, ki sta ga prejeli podjetji Hipox d.o.o. za izvedbo ravnih streh in teras ter Slovenijales za sodobno vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva.

Podelili so tudi certifikate »Priljubljen izvajalec storitev«, prejeli pa so jih Ingra Stanislav Klemenčič s.p. projektiranje, inženiring in nadzor, Penzel dekorativne tehnike Aleksander Goričan s.p., Zaključna dela v gradbeništvu Matej Habat s.p., EN-TI zaključna gradbena dela Zlatan Žunić s.p. ABC nepremičnine d.o.o., Montaža pohištva Roman Kern s.p. ter HSJ hišni servis in druge storitve Jože Žibert.

Dobro obiskana brezplačna predavanja in nasvete za obiskovalce sta pripravila Gradbeni inštitut ZRMK (strokovno-tehnično področje) ter svetovalna mreža ENSVET - Eko sklad (kreditiranje in sofinanciranje okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb).

 

Več v reviji Gradbenik

Fotogalerija

Sorodne vsebine

Izobraževanje

Velux o zdravem spanju

08. april 2019 Podjetje Velux Slovenija d.o.o. je v ponedeljek, 8. aprila, v Caffe Argentino v ljubljanskem BTC za arhitekte priprav...

Aktualno

Svetovni gradbeni forum 2019

27. marec 2019 Dva tedna pred začetkom Svetovnega gradbenega foruma, ki bo v organizaciji Inženirske zbornice Slovenije, Fakultete z...