Alkalno aktivirani materiali

Zavod za gradbeništvo Slovenije je v okviru srečanja tehničnega komiteja RILEM TC 247 DTA 11. maja pripravil mednarodno delavnico o alkalno aktiviranih materialih.

Image
Udeležence delavnice je pozdravil direktor ZAG dr. Andraž Legat.

V prostorih ZAG je potekala mednarodna delavnica o alkalno aktiviranih materialih

Zavod za gradbeništvo Slovenije je v okviru srečanja tehničnega komiteja RILEM TC 247 DTA 11. maja pripravil mednarodno delavnico o alkalno aktiviranih materialih. Pred strokovnim delom srečanja je udeležence delavnice, ki so prišli iz več evropskih držav, pozdravil direktor ZAG dr. Andraž Legat in jim predstavil zgodovino in delo Zavoda za gradbeništvo Slovenije, vodja Oddelka za materiale dr. Vilma Ducman pa je predstavila tehnologijo izdelave materialov s pomočjo alkalne aktivacije ter možnosti njihove uporabe.
Alkalno aktivirane materiale (geopolimere) pridobimo z alkalno aktivacijo vhodnih materialov, ki vsebujejo SiO2 in Al2O3 v zadostni količini in reaktivni obliki (denimo razni pepeli, žlindre, predhodno žgane gline). Izdelki so konkurenčni mineralnim vezivom, keramiki, umetnemu agregatu, betonu, anorganskim penam in zato zanimivi za uporabo v gradbeništvu.

Fotogalerija

Sorodne vsebine

Izobraževanje

Velux o zdravem spanju

08. april 2019 Podjetje Velux Slovenija d.o.o. je v ponedeljek, 8. aprila, v Caffe Argentino v ljubljanskem BTC za arhitekte priprav...

Aktualno

Svetovni gradbeni forum 2019

27. marec 2019 Dva tedna pred začetkom Svetovnega gradbenega foruma, ki bo v organizaciji Inženirske zbornice Slovenije, Fakultete z...