Zakaj bi za gradbeni projekt najeli več žerjavov, kot jih dejansko potrebujete?

Z novim samopostavljivim žerjavom Potain Hup 40-30 boste opravili delo več žerjavov hkrati. ... in tako pridobili več gradbenih poslov in posledično ustvarili večji dobiček ;-).

Ferokov

Novi žerjav znamke Potain Hup 40-30, korporacije Manitowoc Crane Group, ene izmed vodilnih na področju razvoja, izdelave in prodaje gradbenih žerjavov na svetu, razpolaga s 16 različnimi dvižnimi konfiguracijami, dvema višinama teleskopskega stebra ter tremi višinami roke: 0⁰, 10⁰ in 20⁰. S svojo kompaktno zasnovo in dosegom roke, ki je največji v svojem razredu, bo znal ugoditi zahtevam prostorsko omejenih gradbišč, ki zahtevajo zmogljiv in okreten žerjav.

Kaj sploh pomeni oznaka Hup 40-30?

Oznaka nam pove, da dolžina povsem iztegnjene roke žerjava meri 40 metrov, osnovna višina pod kavljem pa je 30 metrov. Seveda je mogoče oboje prilagajati. Višina se s povečanim kotom roke dvigne nad 40 metrov, roko pa je možno ustrezno skrajšati in omogočiti večjo obremenitev.

Sicer je serija Hup naprednejši naslednik serije samopostavljivih žerjavov Potain Igo, ki jih na slovenskem gradbenem trgu še vedno precej najdemo.

 

Tehnologija visoke učinkovitosti dviga in vrtenja roke

Čeprav se zdijo gradbeni žerjavi kot okorne jeklene pošasti, to že dolgo niso več. Z novimi tehnologijami sledijo sodobnim smernicam, ki narekujejo uporabniku prijazno in enostavno upravljanje. Z roko žerjava je mogoče odslej zelo hitro in natančno upravljati, ne da bi bilo pri tem potrebno zmanjšati obremenitev. Na voljo so tri hitrosti upravljanja z bremenom: High precision, Standard in Dynamic, ki jih operater izbere sam.

 

Prednosti kompaktne zasnove

Hup 40-30 je po svojih kompaktnih dimenzijah idealen za prostorsko omejena delovišča. Ko je zložen, meri v dolžino le 14 metrov. V času montaže ohrani kompaktne dimenzije kot med prevozom, kar pomeni veliko konkurenčno prednost. Inovativna tehnologija montaže omogoča razvijanje roke na prostorsko omejenih gradbiščih. Ta se razvije nad vrhom žerjava in tako ne zavzame prostora spodaj. To je optimalno, ko žerjav obratuje v bližini drugih zgradb ali žerjavov. Postavitev in zlaganje žerjava sta hitra in enostavna in zahtevata minimalni napor upravljavca. Steber žerjava je teleskopski, zato dodatni drogovi niso potrebni, kar olajša postavitev, transport in posledično zniža stroške.

Izjemne sposobnosti daljinskega vodenja

Upravljanje žerjava Hup 40-30 je po izjavah upravljavcev žerjava, ki z njim rokujejo v praksi, skoraj otročje lahko. Napredni barvni zaslon na sistemu Smart Set Up, ki zagotavlja intuitivno uporabniško izkušnjo, omogoča daljinsko vodenje žerjava s pomočjo ročice in s piktogrami prikazuje vse faze obratovanja, hitrosti, obremenitve in tudi morebitnih nepravilnosti v delovanju žerjava. Postavitev in upravljanje roke žerjava sta tako v celoti daljinsko vodena in omogočata varno obratovanje. Ključnega pomena pri sistemu Smart Set Up je podpora pri vzdrževanju žerjava. S pomočjo integriranega diagnostičnega orodja je mogoče spremljati opozorilne indikatorje za vzdrževanje.

Žerjav Potain Hup 40-30 že obratuje v Sloveniji, sodeluje pri obnovi trgovskega središča City center Celje in v Novem Sadu, kjer sodeluje pri gradnji novega trgovskega središča
 

Projekti podjetja Ferokov

Gradbeni žerjavi podjetja Ferokov sodelujejo pri projektih, kot so gradnja ali obnova hiš, cerkva, mostov, trgovskih središč, hotelov, poslovno-stanovanjskih objektov, vinskih kleti... Najdete nas vse od slovenskega morja, do Ljubljane, Novega mesta, Murske Sobote, Celja, Krapinskih toplic, Zagreba, do Novega Sada in Beograda.

Novo v dejavnosti Ferokov

Med poslovne dejavnosti podjetja Ferokov spada celotna logistika prevoza žerjavov, vzdrževanje žerjavov, prodaja originalnih rezervnih delov za žerjave, prodaja in najem gradbenih odrov Haki in od aprila dalje tudi prodaja in najem različnih konfiguracij pisarniških kontejnerjev.

Uradni zastopnik žerjava Potain Hup 40-30 za Slovenijo - Ferokov d.o.o.

Podjetje Ferokov se več kot 25 let ukvarja z dobavo žerjavov za prodajo in najem v Sloveniji in Srbiji ter nekaterih drugih državah bivše Jugoslavije. V tem času je prodalo več kot 300 žerjavov. Lanskega decembra se je podjetje, prej pod imenom B&L UTRIP d.o.o., uradno združilo z matičnim podjetjem in lastnikom – podjetjem FEROKOV d.o.o., katerega ime je prevzelo in nadaljuje svoje poslovanje neprekinjeno naprej. Ferokov je pooblaščeni zastopnik gradbenih žerjavov znamke Potain, korporacije Manitowoc Crane Group.

V floti podjetja, kjer je povprečna starost žerjavov od 5 do 10 let, je več kot 55 žerjavov. Na voljo so različni samopostavljivi in stolpni žerjavi Potain z več kot 120 metri delovne višine in več kot 70 metri dosega in s kapaciteto vse do 12.000 kilogramov.

V Srbiji, v Beogradu ima Ferokov svojega predstavnika za žerjave K.I.G.O.d.o.o. , na Hrvaškem, v Zagrebu pa ga zastopa Ferokov Hrvaška d.o.o.

 

Ferokov d.o.o.,

Latkova vas 236, Prebold

Tel: 03 703 83 52

Mail: info:@ferokov.com

Web: www.ferokov.com