Vodotesna masa nove generacije

V podjetju Kema že desetletja proizvajajo mineralne fleksibilne vodotesne mase, namenjene za tesnjenje teras in balkonov tik pod ploščicami, kopalnic, tušev, bazenov za plavanje, vodohranov, kleti itd.

Vodotesna masa nove generacije

Proizvode v skupini fleksibilnih vodotesnih mas so razvijali glede na potrebe, ki so se pojavljale na trgu. Ko so v veljavo stopili standardi, ki regulirajo sanacijo in zaščito armirano-betonskih konstrukcij, so razvili proizvod Hidrostop Vario, ki je posebej prilagojen namenu fleksibilne zaščite betonskih površin, obenem pa je primeren tudi za vse ostale aplikacije tesnjenja s tovrstnimi materiali.

Kemin paradni konj na področju fleksibilnih vodotesnih mas je že najmanj dve desetletji je Hidrostop Elastik, ki so ga nedavno povsem prenovili. Ohranil je vse lastnosti, ki so predpisane z obema harmoniziranima standardoma SIST EN 1504-2 in SIST EN 14891, na osnovi katerih ga dajejo na trg, a je kljub temu popolnoma drugačen z vidika uporabniške izkušnje. Najopaznejše nove lastnosti so lahkost nanašanja, podaljšani odprti čas oziroma čas do tvorbe kožice na površini svežega premaza, čas obdelovalnosti sveže pripravljene mase ter lastnost, da tudi po dolgotrajnem kontaktu z vodo premaz ne izgublja fleksibilnosti in sposobnosti premoščanja razpok - trajnost fleksibilnosti je lastnost tako imenovanih vodotesnih mas tretje generacije.

Več v reviji Gradbenik