Vsak vdih šteje: Husqvarnini sistemi za prah in brozgo

Rezanje, vrtanje, brušenje in rušenje betona, opeke in drugih trdih gradbenih materialov ustvarja prah in odpadno vodo/brozgo. Bolj kot ste pri delu produktivni, več prahu in brozge proizvedete.

Image
Z visoko zmogljivimi sistemskimi rešitvami Husqvarne boste lahko varneje ravnali s prahom in brozgo na pametnejši, varnejši in učinkovitejši način - od nastanka do odstranitve, ne glede na to, ali delate na moker ali suh način.

Prašni delci, ki lebdijo v zraku na gradbiščih, vsebujejo različne snovi. Nekateri so ob vdihavanju škodljivi ali dražljivi, predvsem azbestna vlakna, kristalni kremen, plesen, saje, PCB in določeni mikrobi. Prašni delci lahko prodrejo globoko v pljuča in povzročijo nevarne poškodbe, zato je pomembno, da vedno uporabljate postopke, s katerimi lahko ulovite prah na izvoru.

Eden najboljših načinov za odstranjevanje prahu je uporaba vode. Če je možno, med mokrim rezanjem / vrtanjem uporabite dovolj vode, da boste vezali prah z vodo neposredno pri izvoru. Če uporaba vode na delovišču ni možna, morate pri uporabi strojev za rezanje/vrtanje/brušenje priključiti napravo za integrirano zbiranje prahu ali tesno prilegajoč se plašč, ki ujame prah neposredno pri izvoru.

Prah in odpadno vodo/brozgo, ki nastaja pri delu s trdimi gradbenimi materiali, je potrebno odstraniti na varen in učinkovit način, da vas in vašo ekipo zaščitite pred izpostavljenostjo prahu, zmanjšate nepotrebno obrabo opreme in zmanjšate čas, potreben za čiščenje po končanem delu.

Z visoko zmogljivimi sistemskimi rešitvami Husqvarne boste lahko varneje ravnali s prahom in brozgo na pametnejši, varnejši in učinkovitejši način - od nastanka do odstranitve, ne glede na to, ali delate na moker ali suh način.

Več v reviji Gradbenik

Fotogalerija

Sorodne vsebine

Tema meseca

Sanacija mostu v Ribčevem lazu

30. oktober 2018 Podjetje Map Trade d.o.o. iz Slovenske Bistrice je julija letos dokončalo sanacijo mostu čez potok Suha v Ribčevem La...

Aktualno

Sanacija Aljaževega stolpa

24. oktober 2018 Helios poskrbel za dolgotrajno protikorozijsko zaščito in zunanjo podobo Aljaževega stolpa. S pomočjo strokovnjakov n...

TEMA MESECA

Vidna vlakna za moč in fleksibilnost

23. oktober 2018 Vlakna v novi seriji Ceresit fleksibilnih lepil ustvarijo armirano območje, ki stabilizira površino pod keramiko,izbo...

Aktualno

Fragmat Hidroproof

11. september 2018 V tem prispevku želimo ponovno poudariti pomen ustrezne zaščite objektov pred talno vodo in vlago, ter predstaviti dv...