Vsak vdih šteje: Husqvarnini sistemi za prah in brozgo

Rezanje, vrtanje, brušenje in rušenje betona, opeke in drugih trdih gradbenih materialov ustvarja prah in odpadno vodo/brozgo. Bolj kot ste pri delu produktivni, več prahu in brozge proizvedete.

Image
Z visoko zmogljivimi sistemskimi rešitvami Husqvarne boste lahko varneje ravnali s prahom in brozgo na pametnejši, varnejši in učinkovitejši način - od nastanka do odstranitve, ne glede na to, ali delate na moker ali suh način.

Prašni delci, ki lebdijo v zraku na gradbiščih, vsebujejo različne snovi. Nekateri so ob vdihavanju škodljivi ali dražljivi, predvsem azbestna vlakna, kristalni kremen, plesen, saje, PCB in določeni mikrobi. Prašni delci lahko prodrejo globoko v pljuča in povzročijo nevarne poškodbe, zato je pomembno, da vedno uporabljate postopke, s katerimi lahko ulovite prah na izvoru.

Eden najboljših načinov za odstranjevanje prahu je uporaba vode. Če je možno, med mokrim rezanjem / vrtanjem uporabite dovolj vode, da boste vezali prah z vodo neposredno pri izvoru. Če uporaba vode na delovišču ni možna, morate pri uporabi strojev za rezanje/vrtanje/brušenje priključiti napravo za integrirano zbiranje prahu ali tesno prilegajoč se plašč, ki ujame prah neposredno pri izvoru.

Prah in odpadno vodo/brozgo, ki nastaja pri delu s trdimi gradbenimi materiali, je potrebno odstraniti na varen in učinkovit način, da vas in vašo ekipo zaščitite pred izpostavljenostjo prahu, zmanjšate nepotrebno obrabo opreme in zmanjšate čas, potreben za čiščenje po končanem delu.

Z visoko zmogljivimi sistemskimi rešitvami Husqvarne boste lahko varneje ravnali s prahom in brozgo na pametnejši, varnejši in učinkovitejši način - od nastanka do odstranitve, ne glede na to, ali delate na moker ali suh način.

Več v reviji Gradbenik

Fotogalerija

Sorodne vsebine

Stroji

Sejem SaMoTer 2020

28. marec 2018 Določen je novi datum 31. sejma SaMoTer v Veroni leta 2020 - prireditev bo potekala od 22. do 25. marca.

Pogovor

Iztok Polanič: Pomgrad s(m)o ljudje

22. marec 2018 Nadzorni svet družbe Pomgrad, d.d. je 15. januarja letos za novega predsednika uprave imenoval Iztoka Polaniča, dosed...

Tema meseca

Strehe in napušči

20. februar 2018 Strma streha in različno dolgi napušči so iz kakovostnih meril, ki jih je oblikovala sodobna arhitektura, še vedno iz...