Vsak vdih šteje: Husqvarnini sistemi za prah in brozgo

Rezanje, vrtanje, brušenje in rušenje betona, opeke in drugih trdih gradbenih materialov ustvarja prah in odpadno vodo/brozgo. Bolj kot ste pri delu produktivni, več prahu in brozge proizvedete.

Image
Z visoko zmogljivimi sistemskimi rešitvami Husqvarne boste lahko varneje ravnali s prahom in brozgo na pametnejši, varnejši in učinkovitejši način - od nastanka do odstranitve, ne glede na to, ali delate na moker ali suh način.

Prašni delci, ki lebdijo v zraku na gradbiščih, vsebujejo različne snovi. Nekateri so ob vdihavanju škodljivi ali dražljivi, predvsem azbestna vlakna, kristalni kremen, plesen, saje, PCB in določeni mikrobi. Prašni delci lahko prodrejo globoko v pljuča in povzročijo nevarne poškodbe, zato je pomembno, da vedno uporabljate postopke, s katerimi lahko ulovite prah na izvoru.

Eden najboljših načinov za odstranjevanje prahu je uporaba vode. Če je možno, med mokrim rezanjem / vrtanjem uporabite dovolj vode, da boste vezali prah z vodo neposredno pri izvoru. Če uporaba vode na delovišču ni možna, morate pri uporabi strojev za rezanje/vrtanje/brušenje priključiti napravo za integrirano zbiranje prahu ali tesno prilegajoč se plašč, ki ujame prah neposredno pri izvoru.

Prah in odpadno vodo/brozgo, ki nastaja pri delu s trdimi gradbenimi materiali, je potrebno odstraniti na varen in učinkovit način, da vas in vašo ekipo zaščitite pred izpostavljenostjo prahu, zmanjšate nepotrebno obrabo opreme in zmanjšate čas, potreben za čiščenje po končanem delu.

Z visoko zmogljivimi sistemskimi rešitvami Husqvarne boste lahko varneje ravnali s prahom in brozgo na pametnejši, varnejši in učinkovitejši način - od nastanka do odstranitve, ne glede na to, ali delate na moker ali suh način.

Več v reviji Gradbenik

Fotogalerija

Sorodne vsebine

Aktualno

Fragmat Hidroproof

11. september 2018 V tem prispevku želimo ponovno poudariti pomen ustrezne zaščite objektov pred talno vodo in vlago, ter predstaviti dv...

Tema meseca

Obnova fasadnih površin

23. maj 2018 Vloga premazov za fasadne površine je dvojna: nuditi morajo kakovostno funkcionalno zaščito, hkrati pa je izjemno pom...

Trajnostna gradnja

Pasivna gradnja: JUBHome WALL

27. april 2018 Gradnja sten s toplotno izolativnimi opažnimi oblikovniki: učinkovit, energijsko varčen sistem za izgradnjo enostanov...