10. Dnevi pasivne hiše v Sloveniji

10. Dnevi pasivne hiše v Sloveniji

Fakulteta za arhitekturo, Konzorcij pasivna hiša in Eko sklad j.s. letos že desetič organizirajo DNEVE PASIVNE HIŠE. Od 8. do 10. novembra bo po vsej Sloveniji odprtih okrog 20 pasivnih hiš, pripravili pa bodo tudi predavanja o pasivnih hišah in posvet o njihovem prezračevanju.

V času Dnevov pasivne hiše vzporedno poteka več dogodkov:
Ogledi pasivnih hiš: Možnost ogleda pasivnih hiš. Potrebne so prijave na naslov, ki je naveden ob posameznih hišah.
Seznam hiš s kratko predstavitvijo, terminom možnih ogledov in kontaktom za prijavo je mogoče dobiti na spletni strani Konzorcija pasivna hiša www.fa.uni-lj.si/konzorcijph, klik na Dnevi pasivne hiše.
Program Dnevov pasivne hiše 2019 je še v dopolnjevanju, sveže informacije o predavanjih na Fakulteti za arhitekturo UL, odprtih pasivnih hišah in spremljevalnih dogodkih so na voljo na spletni strani www.fa.uni-lj.si/konzorcijph, klik na Dnevi pasivne hiše.
Predavanja – predstavitev pasivne hiše:
- Kaj je pasivna hiša – predstavitev za laike in strokovnjake, investitorje in projektante
- Možnosti financiranja pasivne hiše - nepovratne finančne spodbude, ugodno kreditiranje
(8. november ob 16.30, Fakulteta za arhitekturo UL, Vurnikova predavalnica)
Udeležba na spremljevalnem dogodku
V petek, 8. novembra med 16.00 in 19.00, bo v prostorih podjetja Agregat d.o.o. (Šentviška ulica 17, Ljubljana-Šentvid, predhodna najava na: 051 636 673 oz. prek elektronske pošte peter@agregat.si), potekal »Posvet o vgradnji prezračevalnih sistemov za novogradnje in obnove v pasivnem standardu«.

Udeležba na vseh dogodkih v okviru Dnevov pasivne hiše je brezplačna.