CoMS 2020/21 - konferenca o gradbenih materialih za trajnostno prihodnost

Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG) vabi na 2. mednarodno konferenco o gradbenih materialih za trajnostno prihodnost, CoMS 2020/2021, ki bo potekala od 20. do 21. aprila 2021 preko spleta. Konferenca je namenjena trajnostnemu razvoju gradbenega sektorja, ki je eden pomembnih dejavnikov pri doseganju ciljev EU za obvladovanje podnebnih sprememb.

2. mednarodna konferenca – priložnost za predstavitev rezultatov raziskav, spoznanj in inovacij z vseh področjih gradbeništva

Glavni cilj konference CoMS 2020/21 je združiti znanstvenike in strokovnjake z vseh področij gradbeništva ter jim nuditi priložnost, da predstavijo rezultate svojih raziskav, spoznanj in inovacij. Konferenca CoMS 2020/21 bo osredotočena tudi na sklepanje močnejših partnerstev, katerih cilj je razviti inovativne, praktične in trajne rešitve, potrebne za izgradnjo trajnostne prihodnosti.
Osrednji govorci na konferenci CoMS 2020/21 bodo prof. John Provis, The University of Sheffield, Velika Britanija, prof. Kristina Mjörnell, Research Institutes of Sweden, Švedska, prof. Alexander Passer, TU Graz, Avstrija, prof. Ueli Angst, ETH Zürich, Švica, pr.-ing. Andreas Rogge, BAM Federal Institute for Materials Research and Testing, Nemčija, prof. Erik Schlangen, Delft university of Technology, Nizozemska.
ZAG organizira konferenco CoMS 2020/21 v sodelovanju z Univerzo v Zagrebu, Fakulteto za gradbeništvo, Univerzo v Novem Sadu, Fakulteto za tehnične znanosti, in BAM - Zveznim inštitutom za raziskave in testiranje materialov, Berlin.
Na konferenci bomo 21. aprila organizirali okroglo mizo z vrhunskimi strokovnjaki, v katero bodo aktivno vključeni udeleženci konference.
 Poseben razstavni prostor bo namenjen nacionalnim in mednarodnim raziskovalnim projektom. Namen razstavnega prostora je predstaviti trenutne raziskovalne projekte in razširiti njihove glavne cilje. Projektnim partnerjem bo ponujena priložnost za izmenjavo informacij preko plakatov, elektronskih letakov in povezav do video posnetkov.

Spletna stran konference: http://coms.zag.si

Kontakt: coms2020@zag.si