GBC Slovenija: Koraki do trajnostne gradnje s toplotnim ovojem stavbe

GBC: predavnje_toplotni ovoj stavbe
JUBHome hiše

Strokovno srečanje GBC Slovenija v živo o izvedbi toplotnega ovoja stavbe po merilih trajnostne gradnje

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija bo v petek, 3. marca, organiziralo strokovno srečanje, katerega osrednja tema bo izvedba toplotnega ovoja stavbe po merilih trajnostne gradnje. Izobraževanje, namenjeno vsem zainteresiranim deležnikom iz gradbenega sektorja, bo po programu potekalo med 9.00 in 13.40 uro v Mavrični predavalnici v prostorih JUB Akademije v Dolu pri Ljubljani 28. Projektantom in arhitektom iz vrst IZS in ZAPS bosta zbornici za strokovno izpopolnjevanje dodelili kreditne točke.
Dogodek, ki ga bo kot predsednik UO GBC Slovenija povezoval dr. Iztok Kamenski, bodo s predavanji na temo izbire pravilnega fasadnega sistema ter inovativnih dekorativnih fasadnih slojev soustvarjali predstavniki družbe JUB, gradnjo sodobnih hiš z JUBHome sistemi ter tesnjenje pasivnih hiš pri ICF gradnji pa bodo predstavili strokovnjaki iz družbe JUBHome.
Družba Wienerberger Slovenija bo prispevala predavanji na temo trajnostnih kriterijev za fasadne sisteme ter predstavitve opečnatih fasad, ključne informacije o sidranju vseh vrst izolacij pri vgradnji fasadnih sistemov bo prispevala družba Leskovec, novo generacijo trdne mineralne volne ter plošč za izolacijo fasad in podzidka pa bo predstavila družba URSA Slovenija.
K aktualnosti obravnavanih tematik bosta doprinesli še Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) s temo o sončnih elektrarnah ter Eko sklad, ki bo predstavil novi javni poziv za nepovratne finančne spodbude za sončne elektrarne tako za individualno kot skupnostno samooskrbo ter najnovejše spremembe javnih pozivov zaradi uveljavitve novih zahtev PURES-3, ki se nanašajo na tehnične zahteve glede toplotne prehodnosti novih oken in izolacije fasad.

Vljudno vabljeni k udeležbi!
Dr. Iztok Kamenski, predsednik UO GBC Slovenija

Več o programu strokovnega srečanja in prijave (sprejemajo jih do zapolnitve mest) na povezavi:
https://gbc-slovenia.si/dogodki-in-izobrazevanja/strokovno-srecanje-koraki-do-trajnostne-gradnje-s-toplotnim-ovojem-stavbe