Lumar - Na ogled prva slovenska hiša s certifikatom Active House

Na ogled prva slovenska hiša s certifikatom Active House

V podjetju Lumar v soboto 28. septembra 2019, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo prvi jesenski dan odprtih vrat. V Dragomlju bo na ogled vzorčna hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION, ki je zasnovana po konceptu Lumar Zero Emission Living. 

Koncept Lumar Zero Emission Living v ospredje postavlja uporabnika in celostno analizira ključne vidike trajnostne gradnje; bivalno ugodje, energijsko učinkovitost in vpliv na okolje. Grajena v trajnostnem konceptu gradnje Lumar že danes ponuja odgovore na podnebne in bivanjske izzive prihodnosti. Da Lumarjev koncept Zero Emission Living res predstavlja trajnostni koncept gradnje, potrjuje tudi certifikat po certifikacijskih shemi Active House, ki ga podeljuje neprofitno združenje Active House (Active House Alliance) s sedežem v Bruslju.

Hiša Lumar Primus je bila razvita z mislijo na energetsko varčnost, učinkovitost in visoko bivalno ugodje. Zgrajena je na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi nudijo maksimalno bivalno ugodje. V ponudbi iEDITION, ki so jo v Lumarju razvili s podjetjem BMW Slovenija in njihovo znamko BMW i, je bil narejen preboj iz ustaljenih okvirjev montažne gradnje. Hiši Primus so ob vrhunski tehnologiji, funkcionalnosti in prilagodljivosti dodali dizajn, ki sledi visokim standardom sodobne odprte arhitekture. Z vgradnjo sončne elektrarne zagotavljajo proizvodnjo električne energije za delovanje hiše in polnjenje električnega avtomobila, s čimer hiša postane stičišče več tehnologij. Z vgrajenim sistemom prezračevanja z rekuperacijo, toplotno črpalko s talnim ogrevanjem, pametnimi inštalacijami in drugimi tehnologijami ter detajli, hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION na celovit način obravnava izzive trajnostne gradnje in življenja brez emisij.
Strokovnjaki Lumarja vam bodo na dnevu odprtih vrat predstavili ponudbo skoraj nič-energijskih hiš Lumar, ki jih ponujajo s standardno vgrajenim sistemom prezračevanja, toplotno črpalko s talnim ogrevanjem ter certificiranimi in visoko kakovostnimi materiali. Svetovalci podjetja vam pripravijo tudi vlogo za nepovratne spodbude Eko sklada ter nudijo pomoč pri postopku pridobitve uporabnega dovoljenja. Na hiši bodo predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje kakovostnih in visoko energetsko učinkovitih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili delovanje sistemov prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v hiše Lumar.

Več informacij in prijave na www.lumar.si.