Regijska izobraževanja za slikopleskarje

Izobraževanje - JUB
Tekmovanje slikopleskarjev v OŠ Ormož leta 2019 (foto: Anže Petkovšek)

JUB in OZS v sodelovanju s partnerskimi podjetji organizirata regijske izobraževalne dogodke za slikopleskarje.

Družba JUB in Sekcija slikopleskarjev, črkoslikarjev in fasaderjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije v sodelovanju s podjetji Knauf Ljubljana, Z&Z in CRD pripravljata izobraževanja slikopleskarjev, s čimer želijo prispevati k dvigu ravni znanja in izboljšanju kakovosti storitev slikopleskarjev. Ti se bodo seznanili z uporabo sodobnih orodij, novih materialov in tehnologij, ki jih proizvajalci predstavljajo na slovenskem tržišču, hkrati pa tudi hitreje in učinkoviteje zasledovali svoje interese pri pripravi ponudb in obračunih opravljenih del. 

Izobraževanja bodo potekala prek območnih obrtno-podjetniških zbornic, prvega pa bodo v okviru OOZ Maribor izvedli že 14. januarja 2022 na naslovu Titova cesta 63 v Mariboru. Usposabljanja bodo skladno z navodili za varno delo v razmerah Covid-19 potekala v skupinah do največ 15 udeležencev. Vsako od usposabljanj bo trajalo približno 3 ure.

Slikopleskarjem bodo na izobraževanjih predstavili tudi inovativne in trajnostne gradbene materiale ter izdelke, jih seznanili s sistemskimi rešitvami za interier ter s sodobnimi pristopi obdelave zidnih in talnih površin. Poleg tehnologij in tehnik suhomontažne gradnje bodo udeležencem predstavili še delovno opremo, pleskarska orodja in materiale za zaščito prostorov, ter brusne materiale in ergonomske načine obdelave površin. 

Posebno pozornost bodo na izobraževanjih posvetili tudi dodatnemu usposabljanju začetnikov, ki bodo na eni strani deležni koristnih nasvetov za pravilno vgradnjo materialov, da bi se izognili nepotrebnim napakam in reklamacijam strank, na drugi pa tudi priporočil, kako z osvajanjem novih znanj, veščin digitalnega komuniciranja ter širitvijo obsega dela postati uspešnejši slikopleskar, ki zna na trgu izkoristiti številne priložnosti. 

Po zaključku izobraževanja bodo udeleženci pridobili certifikat, ki bo pomembno vodilo potencialnim strankam pri izbiri izvajalcev za kakovostno izvedbo slikopleskarskih del.

Več informacij in prijava: https://www.ozs.si/sekcija-slikopleskarjev