Sejem SaMoTer prestavljen v leto 2023

Samoter_2023
30. SaMoTer, največji sejem gradbene mehanizacije v Italiji, je potekal leta 2017.

31. sejem SaMoTer je prestavljen v leto 2023. Jeseni letos bo v kamnolomu potekala predstavitev gradbenih strojev

Mednarodni dejem SaMoTer, največji sejem gradbene mehanizacije in opreme v Italiji, ki bi moral po prvotnem načrtu potekati v Veroni (Italija) marca lani, nato pa so ga še trikrat prestavili, nazadnje v marec letos, so zaradi pandemije Covid-19 morali dokončno odpovedati oziroma prestaviti v leto 2023.
31. sejem SaMoTer bo tako skupaj s sejmom Asphaltica potekal od 3. do 7. marca 2023.
 
Izvršni direktor Veronafiere Giovanni Mantovani je odločitev za spremembo datuma sejma pojasnil takole: »Načrtovanje dogodkov je zaradi pandemije še vedno zelo negotovo. Zato smo v dogovoru s proizvajalci in sektorskimi združenji določili nov datum prireditve v skladu s potrebami panoge in koledarjem drugih specializiranih sejmov v Evropi.
Hkrati se dobro zavedamo, kako pomembno je, da imajo podjetja priložnost v živo predstaviti svoje najnovejše dosežke na italijanskem trgu. Zato smo se odločili, da bomo jeseni 2021 organizirali nov, dinamičen dogodek, ki bo ponudil priložnost za ustvarjanje pomembnih sinergij v panogi.«
 Tako bodo od 30. septembra do 2. oktobra letos, v času sejma Marmomac, v enem od kamnolomov »v živo« predstavili delovanje gradbenih strojev in opreme.

Trienalni sejem SaMoTer, največji sejem gradbene mehanizacije in opreme v Italiji, organizirajo že več kot 50 let. Leta 2017 je privabil 455 razstavljavcev iz 25 držav in več kot 53.000 obiskovalcev, večinoma poslovnežev, iz 77 držav. Iz Slovenije so se sejma kot razstavljavci udeležila podjetja Veriga Lesce, Savatech, Acroni in Elektrode Jesenice, članici skupine SIJ - Slovenska industrija jekla.
Asphaltica je mednarodni sejem asfaltne industrije, posvečeni opremi, tehnologijam in varnosti v cestnem prometu s poudarkom na inovacijah.
Marmomac je vodilni svetovni dogodek za industrijo naravnega kamna, na njem pa je predstavljena celotna dobavna veriga, od surovin, polizdelkov in končnih izdelkov, strojev za predelavo in tehnologij, do uporabe kamna v arhitekturi in oblikovanju. 

Več informacij: MŽ Consulting, predstavništvo Veronafiere za področje Alpe-Jadran:
 www.mz-consulting.org
 
info@mz-consulting.org