Sejma SaMoTer in Asphaltica

Na sejmišču v Veroni (Italija) bo od 21. do 25. marca 2020 potekal trienalni mednarodni sejem SaMoTer, največji sejem gradbene mehanizacije in opreme v Italiji, in to skupaj s sejmom asfaltne tehnologije Asphaltica.

SaMoTer je partnerski dogodek v seriji evropskih sejmov in poteka pod pokroviteljstvom CECE (the Committee for European Construction Equipment) – evropske federacije, ki združuje proizvajalce gradbene mehanizacije.

SaMoTer je z več kot petdesetletno zgodovino in pred 31. sejemsko prireditvijo v letu 2020 zelo pomemben dogodek za vse akterje in strokovnjake iz celotne verige gradbenega sektorja, ki ga nikakor ne gre zamuditi. Leta 2017 je sejem privabil 455 razstavljavcev iz 25 držav in več kot 53.000 poslovnih obiskovalcev iz 77 držav.

V sklopu sejma SaMoTer že vrsto let podeljujejo tudi nagrade sejma za inovacije na področju gradbene mehanizacije in opreme; doslej so jih podelili že 22. Nagrade podeljujejo nekaj mesecev pred organizacijo sejma, tokrat bodo nagrade SaMoTer Innovation Award podelili 23. januarja 2020.

Na 30. sejmu SaMoTer leta 2017 se je predstavilo več kot 450 podjetjih, od tega četrtina iz tujine. Med razstavljavci so bila tudi slovenska podjetja Veriga Lesce, Savatech, Acroni in Elektrode Jesenice, članici skupine SIJ – Slovenska industrija jekla.

Za več informacij kontaktirajte predstavništvo Veronafiere za področje Alpe-Jadran:
info@mz-consulting.org / www.mz-consulting.org