Akustika za pet zvezdic

V Rovinju so lani odprli prestižni Grand Park Hotel z odlično akustiko v sobah in še posebej v skupnih prostorih.

Akustika za pet zvezdic
LED-trakovi so vgrajeni v akustični strop za zmanjšanje hrupa in brez vidnih stikov AMF TACET® v kavarni. Prostor je tako videti manj podolgovat in bolj harmoničen.

Grand Park Hotel v hrvaški Luki Rovinj je del skupine Maistra Collection, v okviru katere skupina Maistra Hospitality Group združuje luksuzne hotela višjega cenovnega razreda. Po več letih načrtovanja in dveh letih gradnje je bila šestnadstropna konstrukcija hotela dokončana konec marca 2019, odprli pa so ga mesec dni kasneje.

Poleg 209 elegantnih sob in suit hotel svojim gostom ponuja več restavracij in barov, lastno nakupovalno pasažo, konferenčne sobe in 3800 kvadratnih metrov prostorov za storitve wellness in spa, kot tudi različne športne objekte.

Hotel, ki sta ga zasnovala italijanski arhitekt Piero Lissoni in hrvaški arhitekturni studio 3LHD studio, gostom ponuja izjemno udobje. Navdih za izbiro materialov, kot sta kamen in les, je bilo sredozemsko okolje hotela. V hodnikih prevladujejo temne barve, v sobah pa svetlejše. Sivi, bež in zemeljski odtenki v sobe prinašajo pomirjujoče vizualne iztočnice.

Umirjenega okolja pa niso oblikovali le optični elementi. Izjemno udobje vključuje tudi odlično akustiko v sobah, zlasti pa v skupnih javnih prostorih prestižnega hotela. Za projekt je Knauf AMF dobavil več kot 2000 kvadratnih metrov akustičnih stropov, ki zagotavljajo mir in udobje v različnih delih hotela.

 Slikovno gradivo: © Helge Bauer

Več v reviji Gradbenik november 2020

Fotogalerija