Genova ima nov viadukt

Avtocestni viadukt (oziroma most, saj prečka tudi reko Polcevera) v Genovi, Italija, se je 14. avgusta 2018 med hudim neurjem zrušil in pod seboj pokopal 43 ljudi.

Genova ima nov viadukt
Gradnja novih stebrov novega mosta čez reko Polcevera (foto New Civil Engineer)

Most čez reko Polcevera se že od gradnje naprej imenovali po priimku graditelja, ponte Morandi. Celotna dolžina mosta je bila 1182 metrov, višina cestišča pa 42 metrov od tal. Največji razmik med nosilnimi stebri je bil 210 metrov. Na tem delu so težo nosile jeklenice, pripete na tri 90 metrov visoke nosilne stebre. Drugi deli mosta so počivali na stebrih pod cestiščem.
Že od leta 1970 je bil most predmet stalnih popravil zaradi nepravilne začetne ocene plazenja struktur na terenu. Konstruktor je pozneje opazil tudi čezmerno propadanje jeklenih delov. Vzdrževalcem je priporočal, naj odstranijo vso rjo z izpostavljenih delov mosta in vdolbine zapolnijo z epoksi smolo, vse skupaj pa zalijejo še z elastomerom z visoko odpornostjo na kemične vplive.
Štirinajstega avgusta 2018 se je ob 11:36 uri med hudo nevihto zrušil 210 metrski del cestišča na največjem razponu med nosilnimi stebri. Med preiskavo so ugotovili, da so se prve večje razpoke pojavile že 14 dni pred katastrofo.
 Italijani so konstrukcijo bodočega mosta zaupali družbi RPBW – Renzo Piano Building Workshop iz Genove. Glavni pogodbeni partner v projektu je bila družba Pergenova ScpA (Salini-Impregilo SpA - Fincantieri Infrastructure SpA). Vodenje projekta in gradnje ter nadzor nad kakovostjo so zaupali družbi Rina Consulting SpA. Italferr je v vsega treh mesecih izdelal projekt za tehnično izvedbo mosta. Most so začeli graditi 25. junija lani, zadnji element cestišča so vgradili pred mesecem dni, odprli pa naj bi ga že julija letos.

Več reviji Gradbenik maj 2020

Fotogalerija