GIC GRADNJE: 30 let uspešnega dela

Z Ivanom Cajzekom, ustanoviteljem in direktorjem podjetja GIC GRADNJE iz Rogaške Slatine, smo se prvič pogovarjali pred 22 leti, na začetku leta 1998, ko je bilo njegovo podjetje staro komaj osem let. Naša srečanja so se vrstila tudi v vmesnem obdobju, znova pa smo ga obiskali letos ob 30-letnici delovanja podjetja.

GIC Gradnje
Rok in Ivan Cajzek

Podjetje GIC GRADNJE se uvršča med uspešnejša gradbena podjetja v Sloveniji. Z dolgoletnimi izkušnjami, skrbno načrtovanim pristopom, znanjem in uspešno izvedbo slehernega projekta, je omogočena visoka kakovost storitev gradenj, investitorskega inženiringa in proizvodnje gradbenih materialov.
V 30 letih so zgradili veliko pomembnih poslovnih, gospodarskih, industrijskih, gostinskih in turističnih objektov, pohvalijo pa se lahko tudi s številnimi sanacijami in adaptacijami sakralnih objektov ter obnovami objektov kulturne dediščine. Zadnja leta uspešno nastopajo tudi v sosednji Hrvaški. Podjetje ima poleg ostalih standardov pridobljene in uspešno vodene certifikate ISO 9001, ISO 14001 in OHSAS 18001.
Aktivnosti podjetja GIC GRADNJE in skupine GIC so v letošnjem letu na projektih Potniški terminal Fraport Brnik, garažni hiši Luka Koper, stanovanjih v Mariboru in v Ljubljani, preureditvi bančnih prostorov in opreme NKBM Maribor, objektu na letališču Cerklje Ministrstva za obrambo RS, izgradnji nove tovarne Vetropack Straža Hrvaška, izgradnji poslovnih prostorov KLS Ljubno, gradnji tehnološkega parka Nova Gradiška itd.
 O razvoju podjetja, delu in načrtih smo se pogovarjali z Ivanom Cajzekom, ustanoviteljem in direktorjem podjetja, ter z njegovim sinom Rokom, ki je lansko leto doktoriral na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru v upravljanje družbe vstopa kot prokurist.

Več v reviji Gradbenik - marec 2020

Fotogalerija