Igriva mansarda za mlado družino iz Ljubljane

Stanovanje v mansardi je pogosto prva izbira številnih mladih družin. Razlogov za to je veliko, najpomembnejši je za večino ta, da predstavlja dokaj ugodno finančno rešitev na poti do samostojnosti.

Mansarda Ljubljana
Mansarda: finančno ugodno in prijetno prebivališče

Tudi ta mansarda v Ljubljani je domovanje mlade družinice, ki si je na podstrehi uredila prijetno bivališče. Odlično so izkoristili vse danosti, ki jih ponuja specifičen prostor pod streho, in ustvarili svetel, prostoren in naravne svetlobe poln dom.
Telesne dejavnosti so izrednega pomena za zdravje, vendar si boste s telesno vadbo storili le medvedjo uslugo, če boste aktivni v prostoru, ki ne zagotavlja zdravih bivalnih pogojev, ni svetel in ustrezno prezračevan.
Primerna osvetljenost prostorov eden od ključnih elementov kakovostnega bivanja. To velja tako za prostore v klasičnih stanovanjih kot v mansardnih, s tem da vam slednja za kakovostno osvetlitev ponujajo še nekatere dodatne rešitve.
Nezadostno prezračevanje je izvir mnogih težav sodobnih domov. Če se boste v mansardi odločili za elektrificirano upravljanje oken, vam ne bo nikoli žal, pravijo tisti, ki ga že imajo. Sistem omogoča enostavno nastavitev časa odpiranja in zapiranja oken, zasluga senzorjev pa je, da se ob morebitnih prvih nenačrtovanih dežnih kapljah okna sama zaprejo.
 Vdor toplote v mansardo preprečite s pravilno vgradnjo dovolj debele izolacije v strešno konstrukcijo. Enako velja za izgube v hladnem obdobju. Dodatno zaščito in pomoč zagotavljata pravilna izbira in uporaba senčil za strešna okna. Senčila namreč pomagajo uravnavati svetlobo in toploto, z njimi lahko v vročih mesecih dosežete želeno raven bivanja ob precej nižjih temperaturah.

Več v reviji Gradbenik september 2020