Kamnite drenažne obloge kot oblika zunanje ureditve

Kamnita drenažna obloga je lahko enostavno naravna ali unikatno umetniška. Estetsko zanimiva, varna, pohodna ali povozna. Izravna neravno podlago ali omogoča naklon. Z vgrajeno hidroizolacijo omogoča odvodnjavanje.

Zunanja ureditev

Kamnite drenažne obloge zagotavljajo zanimive in nekoliko drugačne popestritve zunanjih ureditev v okolici zasebnih in javnih površin. Narejene iz okolju prijaznega epoksidnega veziva in različnih granulacij peska so idealna rešitev za pripravo mase za fugiranje tlakovanih površin iz naravnega kamna ali plošč.
Vgradnja in vzdrževanje takšnih oblik izdelave je zelo enostavna. Ker obloga ali fuga, pripravljena z epoksidno smolo Kemapox Fuga Drain ali poliuretansko smolo PU 1K, ni primerna za rast in nalaganje alergenov, je ugodna za zdravje in je praktično nikoli ne bo potrebno zamenjati ali popravljati. Kemapox Fuga Drain ali poliuretanska masa PU 1K v kombinaciji s peskom Colorit MG 14 je primerna tako za pohodne kot tudi prometne površine, je odporna na zmrzal in prepustna za vodo.
Epoksidna fuga daje mestnim jedrom ali zasebnim tlakovanim površinam kvalitetno, dolgotrajno in hkrati estetsko učinkovito površino. Področja uporabe so široka: dovozne poti, sprehajalne potke, terase, balkoni, stopnice, parkirni prostori, okolica bazena, mestna središča, javni trgi, parki, igrišča, otroška igrala, okolica dreves ali grmičevja, na pokopališču … Pri tem je cilj oblikovati odprti prostor, ki je prijeten, varen ter funkcionalen.

Več v junijski številki revije Gradbenik