Nova modificirana serija baterijskih škarjastih dvižnih ploščadi JLG ES

Nova modela sta izredno lahka, okretna, primerna za delo zunaj in znotraj, tudi na zelo občutljivih talnih oblogah.

Riwal - ploščad JLG ES
Nova modela baterijskih škarjastih dvižni ploščadi JLG ES1330L (levo) in JLG ES1530L. Oba sta izredno lahka, primerna za delo zunaj in znotraj prostorov, tudi na zelo občutljivih finalnih talnih oblogah.

Ameriško podjetje JLG Industries je vodilni svetovni proizvajalec dvižnih ploščadi, košar in teleskopskih viličarjev. Ekskluzivni zastopnik za slovenski trg je podjetje Riwal, ki je hkrati distributer še za Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Črno goro. 
JLG
je v lanskem letu pričel s prenovo svojih obstoječih baterijskih škarjastih dvižnih ploščadi, zraven pa dodal še nova modela JLG ES1330L in ES1530L, ki sta izredno lahka, primerna za delo zunaj in znotraj prostorov, primerna za uporabo tudi na zelo občutljivih finalnih talnih oblogah.
Prav tako sta s svojo okretnostjo in majhnim obračalnim krogom primerna za delo v ozkih in težje dostopnih prostorih. Tako kot za celotno ES serijo JLG-jevih baterijskih dvižnih ploščadi, tudi za njiju velja, da pri delu ne povzročata hrupa, ni direktnih CO₂ izpustov in sta posledično zelo prijazna do okolja.

Prenovljen model baterijske škarjaste dvižne ploščadi JLG ES3246

Ostali prenovljeni modeli JLG ES1932, ES1932i, ES3246 in ES2632 se ponašajo s številnimi prednostmi in izboljšavami:
• boljši pregled napolnjenosti baterij,
• znižano težišče ploščadi omogoča manjšo skupno maso (manjša utež),
• dovoljena uporaba pri večjem nagibu talne površine,
• funkcija prilagodljivosti senzorja nagiba tal omogoča omejen dvig tudi pri ne povsem ravni talni površini,
• opcijska možnost daljinskega upravljanja naprave prek mobilne aplikacije JLG Mobile Control,
• opcijska funkcija SkySense, ki preprečuje trk naprave ob oviro pri vožnji in dvigu ali spustu,
• modificirani polnilci baterij, ki omogočajo njihovo hitrejše polnjenje in boljši izkoristek,
• hitrejše in lažje odkrivanje okvar naprave ali napak pri njenem upravljanju zaradi priročnosti digitalnega indikatorja,
• enostavneje in hitreje zložljiva ograja.
Pri modelu ES1932i gre izpostaviti, da je bil dodatno razvit za potrebe dela zgolj v zaprtih prostorih in je od ES1932 še lažji, hitrejši in dovoljuje večji nagib talne površine.
JLG v kratkem načrtuje modificiranje tudi modela ploščadi 2032ES in 2646ES.

JLG Industries je vodilni svetovni proizvajalec dvižnih ploščadi, košar in teleskopskih viličarjev. Ekskluzivni zastopnik za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Črno goro je podjetje Riwal.

Ponudba Riwal Slovenija
Riwal Slovenija že ima prve JLG ES1330L in bo tudi v prihodnosti pomlajeval svojo najemno floto baterijskih škarjastih dvižnih ploščadi z novimi opisanimi modeli.
Poleg škarjastih ploščadi pa se lahko pohvali tudi z novim modelom dvižne košare z lomljivo roko JLG 860SJ HC3. Glavna prednost naprave so kar tri različna delovna območja, ki omogočajo delo na višini tudi do trem osebam hkrati. Upravljavcu nudi izboljšano uporabniško izkušnjo z modificirano komandno ploščo, ki zagotavlja boljšo vidljivost na soncu. Alarm za nagib podvozja pa opozori operaterja, ko je naprava nagnjena več kot 4 stopinje.
Predstavljeni model dvižne košare je najprimernejši za dela, kjer je potrebna večja delovna višina ali horizontalni doseg, in to tudi na manj utrjenih in neravnih podlagah.
Novi model dvižne košare z lomljivo roko JLG 860SJ HC

Podjetje Riwal ponuja celovite rešitve za varno delo na višini. Poleg najema, servisa, rezervnih delov in usposabljanj za delo na višini, v prodajo nudi nove in rabljene dvižne ploščadi, košare in teleskopske viličarje. Izkušena in strokovno usposobljena Riwalova ekipa svojim strankam zagotavlja najboljšo uporabniško izkušnjo.