Nova tehnologija vodotesne in dekorativne zaščite kopalnic

Kopalnica je prostor, kjer se trendi najhitreje spreminjajo. Pomembno je, da tem trendom sledijo tudi materiali.

JUB: vodotesne in dekorativne zaščite kopalnic
Novi trendi v kopalnici: videz poliranega betona. Premaz Hydrosol Polyurethane 2K površino zaščiti in ji nudi dodatno vodotesno zaščito.

Videz poliranega betona (poznan tudi kot microtopping, micro cement, beton cire, ipd.) je vse bolj priljubljena tehnika v kopalnicah, kuhinjah, stopniščih ter na različnih delih pohištva. Sistem omogoča dekorativno vodotesno zaščito v različnih tehnikah izvedbe.
Kopalnicam v novogradnjah že pri načrtovanju in oblikovanju prostorov posvečamo vedno več pozornosti, saj si želimo urediti sodoben ambient, ki nam bo pomenil veliko več kot prostor, namenjen zgolj higieni. Tudi tiste, ki ste se svoje kopalnice v hiši ali stanovanju že naveličani in si želite, da bi bila prostornejša in svetlejša, pa vas od sanacije odvrača zamudni poseg z menjavo neprivlačnih keramičnih ploščic z neestetskimi fugami ali bordurami ter z vsem neredom vred, naj takoj pomirimo – danes si lahko z novimi JUB-ovimi materiali in z manjšimi gradbenimi posegi tudi v obstoječih bivalnih objektih ustvarite trendovsko kopalnico, ki bo postala priljubljen prostor za sprostitev.
Namesto keramičnih oblog manjšega ali večjega formata, ki so bile modne pred desetletji, lahko danes za z vodo in vlago obremenjene prostore izberete sistem Hydrosol Decor. To pomeni, da si lahko omislite kopalnico s stenskimi površinami povsem brez keramičnih oblog, na katere se nanese le ustrezne dekorativne notranje barve. V JUB-u smo razvili štiri izdelke iz skupine Hydrosol, ki nudijo optimalno hidroizolacijo in hkrati odlično dekorativno obdelavo sten in tal, enostavno za vzdrževanje in odporno na mehanske poškodbe. Takšna obdelava ni zgolj trenutni‚ modni trend, saj ima pred klasičnim sistemom keramičnih oblog še veliko drugih prednosti.

Več v reviji Gradbenik marec 2021

Fotogalerija