Podaljšanje časa vgradnje dekorativnih ometov v poletnem obdobju

Glavni izziv vgradnje zaključnih slojev pri visoki temperaturi, nizki vlagi in vetru je kratek odprti čas obdelovalnosti ometa. JUB ponuja rešitev v obliki posebne formule JUBIZOL Finish Summer additive, ki podaljša odprti čas osnovnega ometa na dvakratno vrednost, odvisno od pogojev vgradnje.

Podaljšanje časa - dekorativni ometi

Z dodanim Jubizol Finish Summer additive je omogočeno, da se osnovni omet še vedno ustrezno suši v jesenskih pogojih vgradnje, ko je zaželena hitra odpornost pred padavinami, hkrati pa je omet s tem dodatkom uporaben tudi v poletnem obdobju, saj mu aditiv omogoči počasnejše sušenje v poletnih ekstremnih vremenskih pogojih.
Dodatek Jubizol Finish Summer additive ometa ne razredči, zato zaključni sloj ohrani enostaven nanos in glajenje ter tvorbo ustrezne strukture in filma. Omet s pomočjo aditiva pridobi dodatno funkcionalnost - daljše zadrževanje vlage v filmu in počasnejše formiranje filma, kar učinkovito podaljša obdelavo delovnih stikov fasadnih površin.
Aditiv se lahko uporablja v kombinaciji z večino JUB-ovih zaključnih slojev na akrilni, siloksanski in silikonski osnovi v belih ali poljubno niansiranih odtenkih. Na izbrano nianso zaključnega sloja aditiv nima vpliva. Vedno ga dodajamo v že niansiran omet, pri čemer omet po dodatku aditiva dobro premešamo z električnim mešalom.
Dodatna pojasnila pri tehničnem svetovalcu v razstavnem salonu JUB Design Studio v Dolu pri Ljubljani, vsak delavnik od 7. do 19. ure ali po telefonu na številki 080 15 56, oziroma elektronski pošti: info@jub.eu.

Več v junijski številki revije Gradbenik