Preslabo izolirano stanovanje v mansardi – kaj pa zdaj?

Vlaga, plesen, poleti vroče, pozimi mraz, hrup ali celo odmev - to so stalni spremljevalci mansardnih stanovanj

Knaufinsulation_mansarde
Z izolacijo ostrešja z zunanje strani se zmanjšajo stroški energije brez posega v bivalni prostor.

Če investitor stanovanja noče zopet spremeniti v gradbišče, razmišljate takole: »Za poleti lahko kupimo klimo, pozimi bomo še bolj ogrevali, v stanovanje lahko dodamo razvlaževalec zraka, mogoče si celo omislimo rekuperacijski sistem.« Ja, na trgu obstaja mnogo rešitev, a vse so zgolj kratkoročne in omilijo (ne odpravijo!) le eno od težav.
Zakaj bi se ukvarjali z vsemi temi težavami, če je celostna in optimalna dolgoročna rešitev na dlani? Izolacija ostrešja z zunanje strani s sistemom Termotop Plus! S tem se zmanjšajo stroški energije brez posega v bivalni prostor, hkrati pa pomembno izboljšate bivalne prostore v mansardi.
Z zunanje strani se med špirovce vstavi stekleno volno Knauf Insulation Ecose, če izolacije ni ali če jo je premalo. Preko špirovcev pa se položi še izolacijske plošče Termotop. Hkrati s tem se namesti tudi sekundarna kritina in se morebiti zamenja strešna kritina, v kolikor je obstoječa že dotrajana in potrebna zamenjave. Lahko pa streho enostavno nazaj prekrijemo z obstoječo kritino. V zgolj nekaj dneh lahko vaše mansardno stanovanje postane prijeten dom, z izbiro pravih materialov pa boste upravičeni tudi do subvencije Ekosklada. Pa še eno pomembno prednost take izvedbe je potrebno poudariti – ne izgubljate višine mansarde, kar je pogosto izziv, saj dodatno količino potrebne izolacije namestite z zunanje strani. Postopek sanacije je enostaven in hiter.Prerez izolacije ostrešja z zunanje strani 

Več v reviji Gradbenik januar-februar 2021