SikaProof A+ proti vdoru vode v betonske konstrukcije

Inovativen, visoko prilagodljiv, popolnoma vezljiv hidroizolacijski membranski sistem za zaščito podzemnih objektov

SikaProof A+
Hidroizolacijski sistem SikaProof® A+ je inovativen, hladen in vnaprej vgrajen hidroizolacijski sistem. Namesti se ga pred vgradnjo betonske armature in konstrukcijskega betona.

SikaProof A+ je hidroizolacijska sistemska rešitev za trajno neprepustne kleti in druge podzemne konstrukcije, katerih notranjost mora biti povsem suha z dolgo pričakovano življenjsko dobo in nadpovprečno obstojnostjo, hkrati pa je tudi zaščita pred radioaktivnimi in drugimi naravnimi plini.
HI sistem SikaProof® A+ razvit in narejen v Švici je inovativen, hladen in vnaprej vgrajen hidroizolacijski sistem. Namesti se ga pred vgradnjo betonske armature in konstrukcijskega betona. Po namestitvi membrane SikaProof® A+ se beton vlije neposredno na SikaProof® A+ membranski sistem, ob tem se sveži beton popolnoma kemijsko in mehansko veže v inovativno hibridno vezno plast in ustvari trajno in varno, dvojno vez - dual bond (mehansko in lepilno). Z inovativno dvojno vezjo dual bond se prepreči kakršni koli stranski pretok vode med membranskim sistemom SikaProof® A+ in utrjeno armiranobetonsko konstrukcijo.
Membrana SikaProof® A+ je izredno fleksibilna z zmožnostjo premoščanja razpok. Visoka vodotesnost je preverjena z različnimi standardi, odobritvami in A testi.
Izbiramo lahko med dvema debelinama membrane SikaProof® A+12 (debelina membrane 1,2 mm, skupna debelina s hibridnim slojem 1,75 mm,) ali SikaProof® A+08 (debelina membrane 0,8 mm, skupna debelina s hibridnim slojem 1,35 mm), odvisno od zahtev. Membrano SikaProof® A+ se lahko kombinira tudi z drugimi odobrenimi Sika hidroizolacijskimi sistemi.Hidroizolacijski sistem SikaProof® A+ sestavlja FPO prožna poliolefinska membrana laminirana z unikatnim hibridnim tesnilom na osnovi poliolefina (PO), ki se trajno veže z armirano betonsko konstrukcijo.

Več v reviji Gradbenik marec 2021