Streha za najboljšo kakovost bivanja

Zaščita, dolgotrajnost in privlačnost – najbolj zaželene lastnosti strehe. Strešniki Tondach izpolnjujejo vse.

Wienerberger_streha
Hiša Harmonika, Elastik, Mika Cimolini, u.d.i.a. (foto: Miran Kambič)

Streha je »glava« in primarni ščit, ki ohranja hišo varno in suho. Naklon strehe je odvisen od uporabljenih materialov, pa tudi od podnebnih razmer, v katerih se gradi. Na toplejših območjih so strehe na splošno razmeroma ravne oz. položnejše, na območjih z ostrimi zimami pa imajo višji naklon.
Opečni strešniki so primerni za novogradnje ali obnove in so odlična rešitev, saj prinašajo številne prednosti in stroškovno učinkovitost. Pečejo pri visokih temperaturah, kar podaljša njihovo življenjsko dobo za več kot sto let. Gre za naravni material, glina ne vsebuje škodljivih snovi. Opečni strešniki Tondach skozi čas ne zbledijo, so odporni na vročino, mraz in nevihte. Predvsem pa je tu še en pomemben vidik, in sicer zvočna izolativnost. Poleg tega je treba poudariti, da se lahko ti strešniki reciklirajo. V primeru rušenja stavbe jih lahko uporabite kot mineralni gradbeni material, saj ne onesnažuje okolja.

Hiša Designhouse
 Celovite sistemske rešitve za streho Tondach zagotavljajo varnost, dolgo življenjsko dobo strehe in popolno zaščito pred zunanjimi dejavniki. Opečni strešniki so odlična izbira za naravno uravnavanje vlage. S pravilno izvedbo detajlov za prezračevanje strehe in vgradnjo sistemskih elementov zračnikov, slemenjakov in slemensko grabenskega prezračevalnega traku se ustvari zračni most v ostrešju, ki omogoča pretok zraka od napušča do slemena. Na tak način je zagotovljeno sušenje strešnikov na notranji strani in izravnava ekstremnih temperaturnih razlik pod streho.

Izvedba »suhega« slemena (levo) in prikaz dovoda zraka v prezračevalni kanal strehe (desno)


Več v reviji Gradbenik januar-februar 2022