Trajna rešitev problema vlage v zidovih

Sanacija vlage v zidovih je lahko težaven proces, saj so rešitve pogosto le začasne.

Koop: sanacija vlage

Z nanašanjem nove plasti ometa in barvanjem namreč največkrat izvajamo le lepotne posege, vlaga pa čez čas ponovno udari čez zid, pojavijo se mokri madeži in plesen, lahko začne odpadati tudi omet. Sanacije vlage v zidovih zato ni možno opraviti hitro, poceni in enostavno – za trajno rešitev je potreben sistematičen pristop z zanesljivim materialom, ki zagotavlja tako izsuševanje zidov kot tudi preprečevanje nadaljnjega nastajanja vlage.

 Opravite sanacijo vlage enkrat in nikoli več

Vlago v zidovih je potrebno čimprej sanirati, saj spodbuja rast bakterij, plesni in pršic, kar škoduje vašemu zdravju. Poleg tega se vlažne stene težje ogrevajo, kar bistveno dviguje stroške ogrevanja, v vlažnih prostorih pa nastaja tudi nepopravljiva škoda na pohištvu in ostalih predmetih.


 

Na trgu obstaja več ometov za sanacijo vlažnih zidov, vendar je veliko takih, ki problem vlage samo začasno prekrijejo, nekateri pa celo vsebujejo zdravju škodljive kemikalije. Takšne rešitve na dolgi rok niso primerne, saj ne odpravijo problema v celoti, posledice neuspešne sanacije vlage pa hitro presežejo morebitne začetne prihranke pri nakupu neučinkovitih materialov.

Omet za izsuševanje zidov in zmanjšanje toplotnih izgub Diathonite Deumix + vam omogoča, da sanacijo vlage uspešno opravite samo enkrat in si zagotovite trajno rešitev brez škodljivih vplivov na zdravje.


  • Brez kemikalij, 100% naravni materiali
  • Primeren za zunanjo in notranjo uporabo
  • Zadostuje že 2 cm debel nanos
  • Nanaša se ročno ali strojno
  • Razred gorljivosti: A1

 

Diathonite Deumix+ 

Omet za izsuševanje zidov in zmanjšanje toplotnih izgub diathonite Deumix + je naravni material narejen iz plute, gline in apna. Zaradi edinstvenih značilnosti naravnih sestavin omogoča hitro odstranjevanje hlapov ter ščiti sistem in zidove pred poškodbami, ki jih povzroča soliter. Je zelo lahek material za izdelavo ometa z makro-porozno strukturo - vsebuje drobljenec iz plute (granulacija 0-3 mm), naravno apno NHL 5, glino in posebne dodatke, ki pospešujejo prehajanje vlage skozi makro-porozno strukturo ometa in omogočajo nemoteno izhlapevanje vode oziroma izsuševanje zidov.

Poleg učinkovitega izsuševanja, Diathonite Deumix+ omet zagotavlja tudi zelo dobro toplotno izolacijo. Je edini omet za izsuševanje, ki obenem izboljša tudi termo-izolacijsko zaščito zidov in s tem zmanjša stroške ogrevanja.


Želite več informacij?

Obiščite spletno stran www.ekogradnja.si/diasen/diathonite-deumix in si zagotovite več informacij o ometu Diathonite Deumix+. V primeru dodatnih vprašanj vam bodo Ekogradnja strokovnjaki z veseljem pomagali.

T.: 07 477 8820, E: info@koop.si, www.ekogradnja.si