UNISTAR ZPX 19.550 - univerzalna tandem prikolica za gradbince

Podjetje MF-CT iz Ljutomera je proti koncu lanskega leta predstavilo nov izdelek, nizkopodni tristrani prekucnik UNISTAR ZPX 19.550, ki je plod domačega znanja in narejen predvsem za gradbince.

Mf-Ct

Po dveh letih razvoja nove prikolice, pri katerem so upoštevali želje uporabnikov in lastno znanje na področju strojegradnje, so v podjetju MF-CT, d.o.o., tržišču ponudili prikolico Unistar ZPX 19.550, robusten, vzdržljiv in vsestransko uporaben izdelek, ki podobne tuje presega tako po kvaliteti kot tudi ugodni ceni.

Univerzalna uporabnost
 
UNISTAR ZPX 19.550 je nizkopodna prikolica, namenjena predvsem gradbeni dejavnosti. Primerna je za široko področje uporabe - za prevoz razsutega tovora, gradbene mehanizacije, palet itd. Tandemska zasnova podvozja zagotavlja veliko stabilnost, odlične manevrske sposobnosti in veliko nosilnost.
Kot prekucnik omogoča tri strani »kipanja«, upravljavcu pa delo olajša pnevmatsko odpiranje stranic. Za lažje in hitrejše nakladanje in transport gradbene mehanizacije ima integrirane dolge nakladne rampe, ki so spravljene pod kesonom in se preprosto izvlečejo in pospravijo. Za varnejše nakladanje je prikolico mogoče stabilizirati s podpornima nogama na zadnjem delu prikolice.
 Ker ima tako 12 kot 24-voltno električno napeljavo, omogoča vleko tako s traktorjem kot tudi s tovornjakom, kar še poveča njeno uporabnost.

Mere in nosilnost
 
Kot nakazuje že ime, je največja dovoljena skupna masa prikolice in tovora (tehnična bruto masa) 19 ton, kar pomeni, da lahko prevaža tudi težje gradbene stroje in opremo. Keson je dolg 5,5 metra in širok 2,42 metra, tako je vanj mogoče naložiti na primer do 12 palet. Volumen kesona je 9,3 kubična metra. Sama prikolica je težka približno štiri tone, kar pomeni, da je njena neto nosilnost kar 14.600 kilogramov.

Vrhunska kakovost
 
Za novo prikolico UNISTAR ZPX 19.550 so v MF-CT tako kot pri drugih svojih izdelkih uporabili najboljše materiale in postopke izdelave, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo prikolice in malo vzdrževanja.
V MF-CT so se odločili, da za novo prikolico uporabijo osi priznanih proizvajalcev osi za prikolice SAF ali BPW, hidravlična inštalacija je izdelek visoko kvalitetnega evropskega proizvajalca Hyva Georg, zavorni sistem pa je znamke Wabco.
Za šasijo so uporabili jeklo Strenx S700 z visoko natezno trdnostjo, kar omogoča konstruiranje lažjih jeklenih konstrukcij, stranice in pod prikolice pa so narejeni iz Hardox jekla, ki ga odlikuje idealna kombinacija visoke trdote in žilavosti.
Vroče cinkana šasija in podvozje, kar je že prava redkost, zagotavljata neprimerno daljšo življenjsko dobo od običajnih prikolic. Kot dokaz kakovosti prikolice dajejo v podjetju MF-CT zanjo dvoletno garancijo.


Fotogalerija