Vgradne kasete, vodila in drsna krila

Drsni sistemi Baustoff+Metall v sodelovanju z JAP: več prostora, več svobode pri oblikovanju, udobnejše bivanje

Baustoff + Metall
Vgradno ohišje Norma (klasični drsni sistem) – Norma standard

Podjetje Baustoff+Metall, Slovenija skupaj s podjetjem JAP iz Češke sodeluje pri distribuciji in vgradnji ohišja in vodil za drsna vrata. Gre za konstrukcijo, ki omogoča, da drsna vrata elegantno »zdrsnejo v steno«. Ohišje zagotavlja enostavno in nemoteno drsenje vseh vrst vrat in njihovih različic (lesena drsna krila, steklena drsna krila …).
Sodoben način ločevanja posameznih prostorov s pomočjo vgradnega ohišja je zelo elegantna, tiha in enostavna rešitev za katerikoli interjer. Prednost drsnih vrat vgrajenih v ohišje je prihranek koristnega prostora. Tudi kadar je odprto vratno krilo, to ne ovira in ne zavzema prostora, za razliko od klasične izvedbe vrat. Vgradno ohišje bo tako uporabniku prineslo maksimalno udobje, prihranek prostora in sodoben izgled.
Vgradna ohišja delimo na ohišja z oblogami in brez njih ter enokrilna in dvokrilna vgradna
ohišja.
Ohišje brez obloge je primerno za minimalistično oblikovane interjerje, saj spremeni dojemanje velikosti prostora in v prostor prinaša čiste in brezhibne linije (LINIJA AKTIVE).
Enokrilno vgradno ohišje se uporablja za novogradnje in rekonstruirane objekte. Primerno je za vgradnjo v dnevno sobo, spalnico, kuhinjo, shrambo, garderobo, kopalnico, stranišče, delovno sobo in druge prostore.
 Dvokrilno vgradno ohišje za dve vratni krili je še posebej primerno tam, kjer je potreben velik prehod. To je npr. med kuhinjo in dnevno sobo. Po potrebi se vrata enostavno zaprejo in razdelijo v prostor na dve zaprti sobi. Če želite prostor povečati, vrata izginejo v steno in ne motijo nikogar.

Več v reviji Gradbenik januar-februar 2021