Xelline sistemske rešitve za gradnjo vseh vrst objektov

Družba Xella porobeton SI iz Zasavja proizvaja in prodaja gradbeni material Ytong že od leta 1977.

Xella_sistemske rešitve
Gradnja s Xellinimi izdelki – poudarjeni so velikostenski paneli

Beli gradbeni material porobeton je eden izmed bolj prepoznavnih gradbenih materialov na svetu, v uporabi v gradbeništvu pa je že vse od leta 1923. Poleg proizvodnje različnih elementov iz porobetona družba Xella Slovenija kot del mednarodnega koncerna Xella International pod svojim okriljem trži in prodaja tudi silikatne zidake Silka, mineralno toplotno izolacijo Multipor in armirane porobetonske plošče Hebel.
Gradnja predelnih sten je pri večstanovanjskih objektih nemalokrat eno izmed najbolj zamudnih del, zato so v Xelli z upoštevanjem razmer na trgu razvili sistem gradnje, ki poteka zelo hitro, tako da lahko izurjen montažer v enem dnevu postavi do 60 m² predelnih sten. Ker so paneli v fazi gradnje neobčutljivi na vlago, se jih lahko vgrajuje že pred zaprtjem objekta.
Silikatni zidaki z visoko gostoto so smiselni za uporabo povsod, kjer so potrebe po visoki zaščiti pred hrupom med prostori ali stanovanjskimi enotami. Izmerjena vrednost zvočne zaščite Silke HM 200 Akustik Plus je 58 dB (merjenje opravil ZAG).
Multipor toplotnoizolativne plošče so primerne tako za energetske sanacije obstoječih stavb kot za novogradnje. Posebnost Multipor plošč je njihova paroprepustnost in hkrati kapilarna aktivnost, kar omogoča izvedbo izolacije tudi z notranje strani brez parne zapore.
 Za izvedbo fasadnih, medetažnih ali strešnih konstrukcij v poslovno-industrijski gradnji kot idealno rešitev Xella ponuja lahke armirane porobetonske plošče Hebel.

Več v reviji Gradbenik november 2020

Fotogalerija