Ytong stenski paneli velikega formata

Gradbeništvo je od nekdaj intenzivna panoga, zato smo v družbi Xella z upoštevanjem razmer na trgu in potreb po zmanjšanju obremenitev delovne sile, razvili nov sistem gradnje kakovostnih predelnih sten, ki sicer velja za enega najbolj zamudnih del pri gradnji večstanovanjskih objektov.

Ytong stenski paneli velikega formata

Velikoformatni stenski paneli so narejeni iz naravnega materiala – porobetona, z armaturno ojačitvijo v vzdolžni smeri. Bistvene prednosti, ki jih združuje material porobeton, so sposobnost uravnavanja vlažnosti v prostorih, odlična toplotna izolativnost in visoka požarna odpornost (razred A1 negorljiv, EI120 pri debelini 100 mm). Panele izdelamo po meri, prilagojeni so višini prostorov posamezne stavbe. 
Ytong stenske panele smo razvili za potrebe hitre in kakovostne gradnje nenosilnih pregradnih sten v večjih večstanovanjskih ali poslovnih objektih. Idealni so za aplikacijo daljših, manj členjenih stenskih površin. Ker se tako investitorji kot izvajalci večkrat soočate s kratkimi roki in čim nižjimi stroški izvedbe, vam ponujamo rešitev za hitro, preprosto in stroškovno učinkovito gradnjo sten od kleti do podstrešja stavbe. 
Dimenzije stenskih panelov v vzdolžni smeri lahko enostavno prilagodimo s pomočjo ročne električne žage. Zelo natančno lahko režemo tudi zelo ozke dele panela do širine 5 cm.
Izvedba elektroinštalacijskih utorov je enostavna, največja dovoljena globina utorov lahko znaša 25 mm. Zaradi svoje gladke površinske strukture in natančne izvedbe Ytong predelne stene ne potrebujejo zaključne obdelave z ometom, ampak so primerne za direktno slikopleskarsko glajenje.

En delavec lahko z uporabo vozička za montažo in primernim orodjem zgradi med 40 in 60 m² predelnih sten v enem dnevu.

Več v reviji Gradbenik 7-8/2019