Ogled prve novogradnje s platinastim certifikatom DGNB v Sloveniji

V soboto, 6. aprila ob 11:00 bo v okviru desetega festivala Odprte hiše Slovenije (OHS) potekal ogled enega med najbolj trajnostnih objektov v Sloveniji - Knauf Insulation Experience Center (KIEXC) v Škofji Loki.

Image
Knauf Insulation Experience Center (KIEC); avtorji: Protim Ržišnik Perc; foto: Miran Kambič

KIEXC je prva slovenska novogradnja z mednarodnim priznanim platinastim certifikatom DGNB. Objekt je tudi pilotni projekt Evropske komisije za smernice trajnostne gradnje Level(s) in prvi slovenski objekt s certifikatom Aktivna hiša.

Stavba je zasnovana kot »showroom« izolacijskih in zelenih rešitev podjetja Knauf Insulation ter njegovih partnerjev. Namenjena je praktičnim demonstracijam in izobraževanju različnih deležnikov - od izvajalcev in trgovcev do arhitektov in drugih strokovnjakov. Pri tem so na voljo tako tradicionalna kot digitalna in virtualna orodja.
Zaradi omejenega števila udeležencev so prijave na ogled obvezne. Ogled si zagotovite z rezervacijo na spletni strani: http://www.odprtehiseslovenije.org/objekt/demonstracijsko-izobrazevalni-center-knauf-insulation-experience-center/.

Vabljeni tudi na preostale oglede odličnih stavb v sklopu 10. festivala OHS. Celoten program najdete na povezavi: http://www.odprtehiseslovenije.org/festival/.

Toplo vabljeni!

Sorodne vsebine

Izobraževanje

Velux o zdravem spanju

08. april 2019 Podjetje Velux Slovenija d.o.o. je v ponedeljek, 8. aprila, v Caffe Argentino v ljubljanskem BTC za arhitekte priprav...

Aktualno

Svetovni gradbeni forum 2019

27. marec 2019 Dva tedna pred začetkom Svetovnega gradbenega foruma, ki bo v organizaciji Inženirske zbornice Slovenije, Fakultete z...