Ledinek Engineering kot zgled trajnostne gradnje z lesom

Ledinek, ponudnik strojev ter avtomatskih linij za proizvodnjo lesnih polizdelkov, je zgled trajnostne gradnje.

Sodelovanje podjetij Ledinek Engineering in Stilles
Sodelovanje podjetij Ledinek Engineering in Stilles

Slovenija se lahko pohvali kot ena izmed vodilnih držav na področju trajnostne gradnje z lesom, kar je dodatno potrdilo učinkovito sodelovanje med podjetji Ledinek Engineering in Stilles. V podjetju Stilles so v začetku marca uspešno zagnali linijo za spajanje desk, kar je izjemno priznanje za slovensko znanje in tehnološko vrhunskost, ki nas postavlja med pionirje v lesni industriji.
Ledinek Engineering je za Stilles pripravil izjemno fleksibilno linijo, ki omogoča proizvodnjo številnih lesenih produktov, med drugim tudi konstrukcijski les KVH. Uspešno končani projekt sedaj dosega izredno kapaciteto 7.500 m3 na izmeno na letni ravni.
»Projekt s Stilles izkazuje našo naprednost v tehnologiji ter trdno zavezanost k trajnostni ekonomiji. Hkrati je uspešnost linije dokaz, da so slovenska podjetja pripravljena voditi zeleni prehod v lesni industriji tako v gradnji kot opremi,« pravi Gregor Ledinek, direktor podjetja Ledinek Engineering.
Zaradi obnovljivosti in nizkega ogljičnega odtisa v primerjavi z drugimi materiali les izstopa kot najboljša izbira za dolgoročno trajnost sektorja. Linijo sestavljajo prečna žaga za izrez, stroj za dolžinsko spajanje desk Eurozink Compact 800 in 6 metrov dolga stiskalnica X-Press.
Podjetje Stilles s sedežem v Sevnici je odgovoren za vrhunsko opremo številnih hotelov, kot so Marriott na Cipru, Hyatt Regncy v Zadru in tudi priljubljen butični hotel Tivoli v Ljubljani.
»Modularni sistem gradnje, pri kateri se leseni elementi predhodno izdelajo v tovarni in nato sestavijo na gradbišču, omogočajo hitrejšo gradnjo, večjo natančnost in manj odpadkov,« je strnil Gregor Ledinek.
 Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering letos beleži 32-letno tradicijo delovanja. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij.

 Sodelovanje podjetij Ledinek Engineering in StillesIzjemno fleksibilno linijo sestavlja tudi Eurozink Compact 800