Lesena brv na Mariborski otok

Nova brv za pešce in kolesarje na Mariborski otok bi omogočila nov potencial prostora v rekreativnem, turističnem in povezovalnem smislu in prostor dodatno nadgradila.

Lesena brv na Mariborski otok

Mariborski otok velja za edinstven primerek rečnega otoka v Sloveniji ter tudi Evropi. Je dom številnih zaščitenih ptic in rastlin ter od nedavnega tudi pod zaščito Nature 2000. Otok je zaživel leta 1930 s kopališčem, ki je veljalo za vzgled in željo marsikaterega evropskega mesta. V zadnjih nekaj desetletjih je kompleks kopališča začel propadati, zaradi česar je bil leta 2008 izveden natečaj za prenovo celotnega območja Mariborskega otoka. Predstavljen projekt se ukvarja z možnostjo umestitve nove brvi, ki bi preko Mariborskega otoka in obstoječega ločnega mostu povezala levi in desni breg reke Drave.
Ker Mariborski otok velja za subtilen naravni spomenik, je to smiselno upoštevati tudi pri izbiri osnovnega konstrukcijskega materiala nove brvi. V tem primeru se les smatra za najbolj naraven in ekološki konstrukcijski material. Čeprav ne velja za material z najboljšimi trdnostnimi lastnostmi v primerjavi z armiranim betonom in jeklom, je prav zasnova lesene brvi s precej velikim razponom dodaten izziv. Kot najprimernejša se izkaže izvedba ločnega mostu. Velja za elegantno in enostavno rešitev, les kot konstrukcijski material prevladuje, se poenoti hkrati z že obstoječim kovinskim ločnim mostom na Mariborski otok ter s preudarno gradnjo predstavlja minimalni poseg v naravo. Edina slabost v primerjavi z betonom ali jeklom je višja investicijska vrednost.

Več v reviji Gradbenik