Nagradna igra: Katere prednosti prinaša menjava strešnih oken?

Z novimi strešnimi okni do nižjih mesečnih stroškov

Velux: nagradna igra - menjava oken

Ker je trajnost v današnjem času vse bolj pomembna, številni lastniki stanovanj iščejo vse mogoče načine, s katerimi bi zmanjšali svoj ogljični odtis in povečali energijsko učinkovitost domov. Ko razmišljamo o prenovi bivalnih prostorov, pa pogosto spregledamo strešna okna, ki sicer bistveno prispevajo tako k prijaznejšemu okolju kot tudi našemu udobju. Preverite, katere prednosti prinaša zamenjava starih z novimi in sodelujte v žrebanju za nova strešna okna VELUX.

Velux: nagradna igra - menjava oken

Zmanjšana poraba energije za ogrevanje in hlajenje

Sodobna strešna okna so zasnovana z naprednimi izolacijskimi materiali in tehnikami tesnjenja, kar bistveno zmanjša izgubo toplote v hladnejših mesecih, medtem ko poleti preprečuje pregrevanje. Posledica tega je tako nižja poraba energije za ogrevanje in hlajenje, kar seveda vodi do prihrankov in nižjih mesečnih stroškov.

Strešna okna VELUX imajo zaradi svoje trpežne konstrukcije in uporabe visokokakovostnih materialov odlične izolacijske lastnosti. Kot primer lahko navedemo troslojno klasično strešno okno VELUX GGU, ki se ponaša z nizko toplotno prehodnostjo, in sicer  Uw = 1,0 W/m²K. Nižja kot je ta vrednost, bolj je okno izolativno, to pa je ključen podatek, ko se odločate o nakupu novih strešnih oken.

Ustrezna zvočna izolacija zmanjšuje hrup

Ustrezno izolirana strešna okna pomagajo tudi vzdrževati enakomerno notranjo temperaturo in ustvarjajo udobnejše bivalno okolje skozi vse leto. Poleg tega imajo takšna okna tudi izboljšano zvočno izolacijo, kar zmanjša zunanji hrup in s tem lastnikom zagotovi tišji in mirnejši dom.

Če iščete okno, ki je sposobno zmanjšati hrup od zunaj in ga učinkovito absorbirati, je zagotovo prava izbira troslojno strešno okno VELUX. Ima namreč zvočno izolativnost (Rw) 35 dB, omenjena vrednost pa predstavlja raven zmanjšanja jakosti zvoka. Višja je, boljša je zvočna izolacija, kar je zlasti priporočljivo v mestih. Če ste bolj občutljivi za hrup ali živite blizu glavnih cest, je dobra izbira različica stekla z zvočno izolativnostjo Rw = 37 dB, medtem ko je v bližini letališč ali avtocest priporočljivo izbrati stekla z zvočno izolativnostjo Rw = 42 dB.

Velux: nagradna igra - menjava oken

Dnevna svetloba dokazano izboljšuje počutje 

Pri nadgradnji energijsko učinkovitih strešnih oken se lahko odločimo za večje steklene površine, ne da bi pri tem žrtvovali toplotne lastnosti. Večje steklene površine torej povečajo količino dnevne svetlobe, ki vstopi v dom, zmanjšajo potrebo po umetni razsvetljavi čez dan in ustvarjajo svetlejše in privlačnejše bivalne prostore. 

Več dnevne svetlobe pa ne zmanjšuje le porabe električne energije, ampak izboljšuje splošno dobro počutje in produktivnost ljudi. Znano je, da ima dnevna svetloba številne koristi za zdravje, vključno s povečanjem količine vitamina D, izboljšanjem razpoloženja in produktivnosti.

Velux: nagradna igra - menjava oken

Zmanjšuje ogljični odtis

Z naložbo v energijsko učinkovita strešna okna lahko lastniki stanovanj prispevajo tudi k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in tako zmanjšajo svoj ogljični odtis. Nižja poraba energije namreč pomeni tudi manjši ogljični odtis. 

Pri zagotavljanju energijske učinkovitosti in udobja igrajo pomembno vlogo tudi senčila, saj ščitijo bivalni prostor pred neposrednimi sončnimi žarki. Zunanje rolete VELUX lahko na primer zmanjšajo vdor toplote skozi okna tudi do 93 %.

Velux: nagradna igra - menjava oken

Sodelujte v nagradi igri in osvojite strešna okna

Nadgradnja vašega doma je zdaj bistveno enostavnejša. Če razmišljate o menjavi ali vgradnji oken, je zdaj odlična priložnost, da se prijavite na svetovanje za zamenjavo oken ter se potegujete za nova strešna okna VELUX. 

Na svetovanje se lahko prijavite od 2. aprila do 3. maja 2024, 6. maja pa bomo izžrebali kar 15 nagrajencev, ki bodo prejeli do največ tri strešna okna VELUX. Strokovnjaki podjetja VELUX vam bodo svetovali glede izbire, prav tako pa vam bodo pomagali pri izbiri priporočenih izvajalcev montaže. Dodatne informacije o nagradni igri in brezplačnem svetovanju najdete na: velux.si/nagradna-igra

Velux: nagradna igra - menjava oken

Advertisement