Razvoj bitumenskih skodel Tegola Canadese

Tegola Canadese je bil eden prvih proizvajalcev, ki je v svoj strešni sistem vpeljal prezračevano streho.

Lespatex_Tegola Canadese
Tegola tip Master na razgibani strehi

Bitumenska skodla Tegola Canadese je na trgu že več kot 45 let in je primerna za prekrivanje objektov vseh vrst in oblik. V vsem tem času je bil narejen razvoj, ki je še posebej intenziven v zadnjih letih in je dodatno povečal varnost in trajnost strehe. Še vedno velja, da le pravilna vgradnja zagotavlja dolgotrajnost strehe, saj vse prepogosto vidimo neustrezno vgrajene materiale.
Zaradi svoje ekonomičnosti in estetičnosti se danes bitumenske skodle uporabljajo za pokrivanje razkošnih vil, večstanovanjskih in enostanovanjskih objektov kot tudi brunaric in nadstreškov. Bitumenske skodle so v svetu najpogosteje uporabljana kritina. Ob izbiri kvalitetne bitumenske skodle Tegola Canadese ter pravilni vgradnji nam zagotavlja dolgo življenjsko dobo in odličen estetski učinek.

Sestava bitumenske skodle Tegola Canadese

Potrebno se je zavedati, da vsaka bitumenska skodla ni Tegola Canadese. Na trgu se prodajajo bitumenske skodle različnih kvalitet, ki se razlikujejo po svoji sestavi in kvaliteti uporabljenih surovin. Nekatere »tegole« so namenjene prvenstveno za prekrivanje vrtnih ut in pomožnih objektov. Skupen imajo le vizualni videz.
Sodobna konstrukcijska tehnika, ki jo Tegola Canadese priporoča pri gradnji strehe s prezračevanjem, nudi velike prednosti bivalnega udobja, trajnost strukturnih elementov in prihranek energije. Tegola Canadese je bil eden prvih proizvajalcev, ki je v svoj »strešni sistem« vpeljal prezračevano streho. Prezračevalna komora, ki je med izolacijskim materialom in strešno kritino, omogoča kroženje zraka, ki izboljša termično kakovost strehe.

Učinek zračnega kanala: streha brez zračenja (leva) in z zračenjem (desno)

Več v reviji Gradbenik januar-februar 2022