Sistemi odvodnjavanja v visokogradnji

Podjetje ACO ponuja rešitve, ki so posebej zasnovane za ravne strehe in zagotavljajo optimalno odvajanje deževnice

ACO_odvodnjavanje tlakov
Elementi ACO požiralnika za zelene strehe se lahko prilagodijo ekstenzivni ali intenzivni ozelenitvi površine.

Dobro načrtovane in izvedene ravne strehe imajo številne prednosti glede na klasične z naklonom. So praviloma energijsko bolj učinkovite ter predvsem bolj odporne na vremenske vplive, kot sta dež in toča. Če jih ozelenimo, pa lahko predvsem v urbanem okolju pripomoremo k večjemu ekološkemu ravnotežju in ob močnih nalivih zmanjšujemo nepotrebno obremenjevanje kanalizacijskega sistema, saj lahko zelene strehe zadržijo tudi do 50 odstotkov padavinske vode na letnem povprečju.
Pri načrtovanju in izvedbi ravnih streh so vprašanja varnosti, protipožarne zaščite in vprašanje odvodnjavanja na prvem mestu. ACO ponuja funkcionalne rešitve, ki so posebej zasnovane za ravne strehe in zagotavljajo optimalno odvajanje deževnice. Iztočni elementi so iz litega železa ali nerjavečega jekla. Obstajajo tudi posebne rešitve za zelene strehe, atike in varnostne prelive.
 ACO Passavant Spin požiralniki za ravne strehe zbirajo s strešnih površin, strešnih parkirišč, zelenih streh in teras. Načrtovanje odvodnjavanja balkonov in teras zahteva glede na situacije vgradnje različne uporabne. Zaradi tega je program odvodnjavanja balkonov in teras zasnovan modularno. V garažnih hišah visoke mehanske obremenitve zaradi stalnega prometa postavljajo posebne zahteve glede zasnove in kakovosti izdelave elementov, ki jih je treba vgraditi.

Več v reviji Gradbenik november 2020

Fotogalerija