Citroënova gospodarska vozila v električni preobleki

Do nedavnega so se za številne voznike zdela električna vozila tema prihodnosti.

Citroënova gospodarska vozila v električni preobleki
Citroënova gospodarska vozila, tiha a še vedno praktična

Zdaj pa si je lažje predstavljati, da bi bil lahko naš naslednji avtomobil električen. Verjetno električnega vozila še niste niti vozili, kaj šele, da bi resno razmišljali o nakupu, zato se napoved morda sliši nekoliko drzna, a po več kot stoletju izpolnjevanja številnih naših potreb po mobilnosti, ki temeljijo na fosilnih gorivih ter motorju na notranje zgorevanje, smo postavljeni sedaj pred izzive, ki jih ponuja motor na električni pogon. 

Električna vozila niso več tržna niša. Število registracij električnih vozil hitro narašča, kar spodbujajo strožji predpisi o emisijah, povečanje raznolikosti razpoložljivih električnih vozil, izboljšana infrastruktura za polnjenje in sprejemljivejša nakupna vrednost. Doslej je bila večina poudarka pri tej transformaciji na električni pogon pri na osebnih vozilih; na tržišču se pojavlja vedno več novih modelov z naraščajočim dosegom baterije. 

Citroënova gospodarska vozila v načinu ë-udobja

Kakšen pa je vpliv teženj po elektrifikaciji na lahka gospodarska vozila kot so kombiji? 

Danes podjetja lahko izbirajo med široko ponudbo lahkih gospodarskih vozil, tako s termičnim kot električnim pogonom. Tako kot v segmentu osebnih vozil je Citroën že leta eden od glavnih akterjev na trgu gospodarskih vozil. Citroën z velikimi koraki vstopa v dobo električne mobilnosti z izborom zmogljivih dostavnih vozil, kot so ë-Berlingo Van, ë-Jumpy in ë-Jumper, ki izstopajo s svojo praktičnostjo in vzornim udobjem in, ki ne glede na potrebe in vsakodnevne načine uporabe avtomobila, ponujajo različne možnosti, s katerimi ugodijo potrebam vsakega poklicnega uporabnika. 


Z nadgrajeno ponudbo električnih gospodarskih vozil Citroën poklicnim uporabnikom ponuja novo raven udobja, zmerne skupne stroške uporabe, neoviran dostop v urbana središča, kjer veljajo omejitve, glede mejnih vrednosti emisij CO₂, navsezadnje pa pripomore tudi k razvoju dejavnosti poslovanja dotičnega podjetja. 


Izbor stoodstotno električnih lahkih gospodarskih vozil Citroën ima vse praktične lastnosti, ki jih že tako ponujajo termične različice. Brez sklepanja kompromisov glede uporabnosti in prostornosti. Zaradi njihove vsestranskosti, praktične, ergonomske in funkcionalne zasnove so bodo izkazala kot nepogrešljiv delovni pripomoček za poklicne uporabnike, lokalne skupnosti in združenja, ki želijo med opravljanjem svoje dejavnosti pozitivno vplivati na okolje. Najboljša električna tehnologija v gospodarskih vozilih poklicnim uporabnikom zagotavlja še bolj brezskrbno, neslišno vožnjo. Tako kot Citroënova električna osebna vozila tudi gospodarska flota vozil, gnana na elektriko, ponuja vzoren doseg in možnosti hitrega polnjenja. Trajanje polnjenja je prilagojeno poklicni rabi. Vaše električno gospodarsko vozilo Citroën je mogoče povsod preprosto napolniti. Doma ali v službi, na domači vtičnici ali WallBox priključku, na hitrih polnilnicah na avtocestah, na parkiriščih in drugih javnih polnilnicah. Čas polnjenja je odvisen od vozila in izbrane rešitve za polnjenje. Citroën vas spremlja skozi postopek montaže rešitve polnjenja.  Citroën je sklenil sodelovanje s partnerskim podjetjem, ki vam bo ponudilo najbolj ustrezno rešitev za montažo vaše polnilne postaje. S tem vam zagotavljamo, da bo vaša inštalacija kakovostna, cenovno ugodna in v skladu s pogoji splošne garancije vozila.


Do leta 2025 bo celotna Citroënova paleta novih vozil stoodstotno elektrificirana, ob tem pa bo med lahkimi gospodarskimi vozili še vedno ponudba na dizelski pogon in s tem tudi možnost izbire. Če razmišljate o elektrifikaciji družinske ali poklicne mobilnosti, naj bo Citroënovo e-vozilo vsekakor na vrhu seznama za nakup.

Besedilo: Polona Gruden, Marketing, C Automobil Import