Merkur: skrajšan odpiralni čas

Zaradi podaljšanja vladnega ukrepa omejenega poslovanja krajši odpiralni čas trgovskih centrov in prevzemnih točk

Merkur: skrajšan odpiralni čas
Merkurjevi trgovski centri tudi z novim letom ostajajo nemoteno odprti za podjetja, samostojne podjetnike in male davčne zavezance.

Iz Merkurja sporočajo, da so zaradi podaljšanja ukrepov omejenega poslovanja svojih trgovskih centrov po Sloveniji prilagodili in skrajšali odpiralni čas.
Na podlagi vladnega odloka, družba Merkur trgovina, d.o.o. že od 16. 11. 2020 naprej posluje prilagojeno. To pomeni, da so Merkurjevi trgovski centri trenutno zaprti za prodajo neposredno potrošnikom.
»S podobnim vladnim ukrepom smo se soočili že spomladi ob prvem valu epidemije. Ob upoštevanju navedenega tako z dnem 4. 1 .2021 uvajamo skrajšanje odpiralnih časov trgovskih centrov Merkur, hkrati pa močno upamo, da se tehnične trgovine oz. trgovine za dom in vrt čimprej uvrstijo med nujne trgovine, kot je to v večini Evropskih držav in se tako omogoči njihovo čimprejšnje odprtje,« je sporočil Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja.
 Sicer pa v Merkurju tudi z novim letom ostajajo v trgovskih centrih nemoteno odprti za podjetja, samostojne podjetnike in male davčne zavezance,
vendar tudi za te kupce prilagajajo odpiralni čas trgovskih centrov. Med delovnikom so odprti od ponedeljka do petka do 18. ure in v soboto do 16. ure (TC Mojstri do 15. ure). Prevzem blaga v skladiščih je možen le do 16. ure.
Za nakupe v Merkurju so še naprej na voljo spletna prodaja, telefonsko naročanje blaga in izdelkov in naročanje po elektronski pošti: (merkur.si, 080 88 01, info@merkur.si). Potrošniki lahko za nakupljeno blago naročijo dostavo na dom ali ga prevzamejo na prevzemnih točkah v trgovskih centrih, in sicer od ponedeljka do petka do 18. ure (belo tehniko je možno prevzeti le do 16. ure), v soboto pa do 16. ure.
 
Prevzemi blaga so tako varni in ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov (obvezne maske, varnostna razdalja, razkuževanje) omogočeni na kar 19 prevzemnih točkah po Sloveniji, torej v večini trgovskih centrov Merkur, razen v trgovskih centrih tipa Mojstri. Več na: merkur.si/klikni-in-prevzemi.
 Za prevzeme manjšega nakupljenega blaga lahko kupci uporabljajo tudi paketnike pred Merkurjevimi nakupovalnimi centri, kjer je prevzem možen 24 ur na dan vse dni v tednu.

Več o skrajšanih odpiralnih časih in možnostih dostave ali prevzema na merkur.si