Nov dosežek podjetja Ledinek

Podjetje Ledinek Engineering na Češkem zaključuje največjo linijo za izdelavo čelno spojenih lamel.

Ledinek na Češkem
Podjetje Ledinek končuje največji projekt na Češkem.

Podjetje Ledinek končuje največji projekt na Češkem, in sicer montiranje linije za izdelavo čelnega spoja, v kateri je glavni stroj Kontizink 5000 H. Slednji proizvaja horizontalne čelne spoje in ima kapaciteto do 5000 metrov v minuti proizvedenih lamel. S tem so postavili novo linijo za izdelavo lamel za proizvodnjo križno lepljenih panelov (CLT). To je pri podjetju najproduktivnejša linija za izdelavo čelno spojenih lamel.
»Čelno spojene lamele so plošče, spojene po dolžini, kjer jih na koncu s čelnim zobatim spojem zlepijo. Iz tega nastane neskončna deska, ki se obrezuje na želeno dolžino,« je obrazložil vodja projekta pri Ledinek Engineering Mitja Lipuš.

Ledinek Engineering je na Češkem že postavil nekaj hitrih skobeljnih strojev.

Za Ledinek Engineering je to največji projekt na Češkem do sedaj, pred tem so sicer v tej državi že postavili nekaj hitrih skobeljnih strojev. Podobno linijo, sicer nekaj manjše kapacitete, so že postavili v avstrijskem obratu podjetja Stora Enso. »Projekt na Češkem je trenutno v polnem zagonu in je sedaj v fazi povečevanja kapacitete. Predvidevamo, da bomo s testiranjem zaključili konec septembra,« je povedal Lipuš.
Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering iz Hoč pri Mariboru letos praznuje 30-letnico delovanja. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene.