Podjetje Ledinek v Izraelu

Ledinek v Izraelu zaključuje s postavitvijo prve od dveh linij za obdelavo masivnega lesa

Ledinek - Izrael
V Izraelu je podjetje Ledinek pričelo z novim projektom, izdelali bodo dve liniji za obdelavo masivnega lesa.

V Izraelu je podjetje Ledinek pričelo z novim projektom, kjer bodo izdelali dve liniji za obdelavo masivnega lesa. Pri prvi liniji za izdelavo dolžinsko spojenega lesa s strojem Kontizink 2000 so zaključili z mehansko montažo. Njihovi programerji so tudi že pričeli z zaganjanjem vstopnega dela linije. Polno obratovati naj bi začela predvidoma do konca tega leta.
V teku je tudi izdelava in postavitev linije za skobljanje, ki jo bodo pričeli intenzivno postavljati prihodnje leto. Ob tem je vodja prodaje pri podjetju Ledinek Robert Mlinarič izpostavil: »V Izraelu smo zmontirali celotno vstopno mehanizacijo s predskobeljno linijo in linijo dolžinskega spajanja s strojem Kontizink 2000. V začetku prihodnjega leta bomo pričeli s postavljanjem drugega dela linije.«
Pri podjetju Ledinek redno širijo nabor podjetij, s katerimi sodelujejo. S svojimi celovitimi in kompletnimi proizvodnimi linijami za obdelavo lesa so prisotni v 55 državah. Ledinek je prav tako tudi aktiven na drugih kontinentih, v zadnjih dveh letih so prodrli še v Kanado, Urugvaj, na Japonsko in Slovaško. Trenutno poleg Izraela še v Urugvaju zaključujejo z montažo prvega obrata za proizvodnjo križno lepljenih plošč.
Sicer pa svoje novosti predstavljajo tudi na številnih mednarodnih sejmih. V začetku oktobra so bili na sejmu v Džakarti v Indoneziji, pred tem pa tudi v Atlanti, Göteborgu in Celovcu, kjer so se srečevali s poslovnimi partnerji, potencialnimi strankami in proizvajalci. Predstavljali so najnovejše inovativne pristope pri obdelavi lesa, vsak sejem pa prinaša veliko novih idej in prostor za izboljšave.
 Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering iz Hoč pri Mariboru, ki razvija in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov, letos praznuje 30-letnico delovanja. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Ledinek z več kot 400 zaposlenimi soustvarja svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije, slovensko znanje pa prenaša v več kot 50 držav po vsem svetu. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene.

Fotogalerija