Merkur vstopa v prihodnost trajnostnih energetskih rešitev

Varna in zanesljiva oskrba energijo – Ugodna financiranja in obročno odplačevanje trajnostnih energetskih naložb

Merkur - ekologija
Merkur: vstop v prihodnost z novo ponudbo trajnostnih energetskih rešitev na ključ

V Merkurju vabijo k vstopu v prihodnost z novo ponudbo trajnostnih energetskih rešitev na ključ. Z njihovimi celovitimi energetskimi rešitvami si lahko kupci zagotovijo večje udobje bivanja ter varno in zanesljivo oskrbo doma z energijo.
»Skupaj s partnerji od pomladi 2021 dalje kupcem nudimo nov paket storitev. Poimenovali smo jih Merkurjeve rešitve Trajnostne energetske oskrbe, ali na kratko TEO. Sončne elektrarne, baterijski hranilniki ali kombinacija obojega so zagotovo prihodnost oskrbe doma z energijo. Ponudbo pa bomo v prihodnje dopolnili tudi s polnilnicami za polnjenje električnih vozil ter še dodatno prevetrili ponudbo toplotnih črpalk,« je povedal Blaž Pesjak, generalni direktor Merkur trgovine.
Sončna elektrarna zmanjša odvisnost od v prihodnosti zelo verjetno naraščajočih stroškov dobave električne energije in omrežnine ter zagotavlja varno in okolju prijazno oskrbo z električno energijo. Paket z baterijskim hranilnikom, ki ga Merkur ponuja v sodelovanju s slovenskim podjetjem NGEN, zagotavlja neprekinjeno napajanje tudi v času izpada elektroenergetskega omrežja, najugodnejšo dobavo električne energije na trgu in bistveno večjo stopnjo neodvisnosti pri oskrbi z električno energijo kot v primeru nameščene samo sončne elektrarne. Tako lahko kupci pripravijo svoj dom na prihodnost z izbiro za njihove potrebe optimalne celovite rešitve.
Naložba v sončno elektrarno se povrne skozi prihranke v 7 do 10 letih. Življenjska doba sončne elektrarne je do 25 do 30 let, jamstvo zanjo pa 12 let in več.
Merkur kupcem ponuja možnost obročnega odplačevanja na način, da se naložba v celoti poplača zgolj skozi prihranke pri stroških za energijo, zagotavlja pa tudi jamstvo na izvedena dela.
Cilji, ki si jih je zastavila Evropa na področju trajnostne energetske oskrbe, zmanjšanja ogljičnega odtisa in učinkovite rabe energije, so ambiciozni. Gre za širši družbeni dogovor, v katerem moramo sodelovati vsi. »Svojo vlogo pri tem smo že pred leti prepoznali tudi v Merkurju in oblikovali svojo trajnostno strategijo, ki zavzema štiri stebre: izvedba lastnih energetsko-trajnostnih projektov, ponudba produktov in rešitev s področja energetskih rešitev za stranke, sklepanje strateških partnerstev ter ozaveščanje potrošnikov in javnosti«, je še povedal generalni direktor Merkurja Blaž Pesjak.

Image Caption
 Z izvedbo lastnih projektov, kot so postavitve sončnih elektrarn, vgradnje sistemov baterijskih hranilnikov, zamenjava razsvetljave z energetsko učinkovitejšo, postavitev električnih polnilnic pred Merkurjeve trgovske centre in pametno energetsko upravljanje lastnih nepremičnin, želijo biti v Merkurju predvsem zgled in s tem prispevati prvega izmed kamenčkov v mozaiku.

Več na: https://www.merkur.si/teo