Ogled prve novogradnje s platinastim certifikatom DGNB v Sloveniji

V soboto, 6. aprila ob 11:00 bo v okviru desetega festivala Odprte hiše Slovenije (OHS) potekal ogled enega med najbolj trajnostnih objektov v Sloveniji - Knauf Insulation Experience Center (KIEXC) v Škofji Loki.

Napovednik Knauf

KIEXC je prva slovenska novogradnja z mednarodnim priznanim platinastim certifikatom DGNB. Objekt je tudi pilotni projekt Evropske komisije za smernice trajnostne gradnje Level(s) in prvi slovenski objekt s certifikatom Aktivna hiša.

Stavba je zasnovana kot »showroom« izolacijskih in zelenih rešitev podjetja Knauf Insulation ter njegovih partnerjev. Namenjena je praktičnim demonstracijam in izobraževanju različnih deležnikov - od izvajalcev in trgovcev do arhitektov in drugih strokovnjakov. Pri tem so na voljo tako tradicionalna kot digitalna in virtualna orodja.
Zaradi omejenega števila udeležencev so prijave na ogled obvezne. Ogled si zagotovite z rezervacijo na spletni strani: http://www.odprtehiseslovenije.org/objekt/demonstracijsko-izobrazevalni-center-knauf-insulation-experience-center/.

Vabljeni tudi na preostale oglede odličnih stavb v sklopu 10. festivala OHS. Celoten program najdete na povezavi: http://www.odprtehiseslovenije.org/festival/.

Toplo vabljeni!