PlanRadar: kot 100-odstotna rast v letu 2020

V aplikacijo sta vključeni novi funkciji - BIM preglednik in predloge digitalnih poročil - za še učinkovitejše delo

PlanRadar: rast v letu 2020
V povprečju vsak posamezen uporabnik PlanRadarja prihrani sedem delovnih ur na teden pri komunikaciji in izmenjavi informacij s sodelavci in poslovnimi partnerji.

PlanRadar, ponudnik programske opreme za digitalno dokumentacijo in komunikacijo v gradbeništvu, je kljub izzivom pandemije Covid-19 presegel svoje cilje in v lanskem letu dosegel več kot 100-odstotno rast. Aplikacijo tako zdaj uporablja že več kot 10.000 strank iz skoraj 50 držav, beleži pa več kot 25.000 izvedenih projektov na teden.
Tudi število zaposlenih se je lani v primerjavi z letom 2019 podvojilo, tako PlanRadar trenutno sestavlja ekipa 150 zaposlenih.
»PlanRadar združuje gradbeno dokumentacijo in obvladovanje defektov v enem, varnem in preprostem orodju za lastnike, izvajalce, arhitekte in upravnike stavb. Intuitivna in enostavna aplikacija omogoča prihranek stroškov do 70 odstotkov. To je še posebej pomembno, saj podatki raziskav FMI kažejo, da se v svetovnem merilu kar 90 odstotkov infrastrukturnih projektov konča prepozno ali preseže proračun.
Prednosti programske opreme so že prepoznala številna mednarodna podjetja, kot so Strabag, Porr ali Hochtief, medtem ko jo v Sloveniji med drugimi uporablja tudi Uniprojekt d.o.o., gradbeno-inženirski biro, ki se lahko pohvali z veliko uspešno izpeljanimi projekti na področju projektiranja in vodenja gradbenih projektov,« je povedal Bojan Petković, regionalni direktor podjetja PlanRadar za Slovenijo, Hrvaško in Srbijo.
V povprečju vsak posamezen uporabnik aplikacije PlanRadar prihrani kar sedem delovnih ur na teden pri komunikaciji in izmenjavi informacij s sodelavci in poslovnimi partnerji. 

Nove funkcionalnosti in varnostna zaščita
 
Kot odgovor na potrebe in želje uporabnikov je bila v letu 2020 v aplikacijo dodana nova funkcija BIM, ki arhitektom, inženirjem in gradbenikom omogoča še učinkovitejše sodelovanje. Z uvedbo te novosti lahko uporabniki uporabljajo BIM preglednik prek mobilnih telefonov ali računalnika, tako v pisarni kot tudi na gradbišču, in zato ni treba več kupovati ločene programske opreme. Poleg tega se podatki o gradbenih in nepremičninskih objektih, ki so bili vneseni v PlanRadar, prikažejo neposredno v BIM pregledniku znotraj same aplikacije. To pomeni, da so neopravljene naloge in vse informacije vidne v 3D pogledu objekta.
Sredi lanskega leta je PlanRadar predstavil tudi predloge digitalnih poročil, ki omogočajo, da le z nekaj kliki enostavno in učinkovito ter ne nazadnje v skladu s standardi in predpisi ustvarimo terensko poročilo, sezname defektov in druga poročila.
Aplikacija PlanRadar je v preteklem letu prejela tudi certifikat ISO 27001, ki strankam zagotavlja največjo zanesljivost, celovitost in dostopnost podatkov.
Aplikacija PlanRadar je na voljo za vse naprave, tako mobilne kot tudi stacionarne, z operacijskimi sistemi Android, iOS in Windows

Za več informacij obiščite www.planradar.com in preizkusite demo verzijo aplikacije PlanRadar.