Riwal zmagovalec nagrade za digitalni razvoj na IAPA SUMMIT 2021

Prepoznana dodana vrednost, ki jo Riwal v obliki digitalnih rešitev – uporabnih aplikacij – ponuja svojim strankam

Riwal - nagrada
Mednarodna nagrada za dvižne ploščadi in košare za delo na višini Riwalu je priznanje za vpeljavo uporabnih in praktičnih digitalnih rešitev kot pomoč pri delu njihovih strank.

Riwal, specialist za najem in prodajo dvižnih košar, ploščadi in teleskopskih viličarjev, je bil razglašen za zmagovalca nagrade za digitalni razvoj na IAPA Summit 2021. Sodniki so prepoznali dodano vrednost, ki jo Riwal v obliki digitalnih rešitev ponuja svojim strankam. Med spletnim dogodkom, ki je potekal 18. marca, je bilo prisotnih več kot 1100 strokovnjakov iz več kot 76 držav, zaradi česar je bila ta podelitev nagrad IAPA najbolj obiskana prireditev doslej.
V zadnjih letih se je Riwal osredotočil na razvoj širše palete digitalnih orodij, ki omogočajo lažji in bolj pregleden najem.
Način poslovanja v Riwalu, imenovan tudi The Riwal way, učinkovito uporablja tudi BIM tehnologijo. Z uporabo te tehnologije Riwal svojim strankam pomaga ustvariti personaliziran digitalni načrt dela na višini, s čimer zagotovi, da vedno izberejo pravo dvižno napravo. Tako pomaga izboljšati njihovo učinkovitost in zmanjšati CO2 izpuste pri projektu.
V mobilni aplikaciji za najem My Riwal najdete tudi funkcijo razširjene 3D resničnosti. Z njo lahko dvižne košare in ploščadi virtualno umestite na izbrano mesto projekta, da vidite, kako velika je naprava, do kod seže njena delovna višina in ali gre skozi ozke prehode.
Na zadnje je pomembno omeniti tudi virtualno resničnost, ki jo Riwal prek simulatorja ponuja za usposabljanje za delo na višini. S simulatorjem lahko vsak dan učinkovito usposobite desetine operaterjev kar na delovišču samem. Postavljen je tudi v zgolj za usposabljanje opremljen kombi in je na ta način mobilen. Osvežitev ali pridobitev veščin upravljavcev na lokaciji zmanjša stroške okvar in zagotavlja, da delo poteka nemoteno.
 Nagrada je dokaz, da je Riwal vodilen na digitalnem področju. Stranke cenijo praktično uporabnost aplikacij, kar jim omogoča bolj učinkovito delo kot kdaj koli prej.

Riwal deluje od leta 1968, matično podjetje pa je na Nizozemskem. S 75 depoji v 16 državah, najemno floto preko 20.000 strojev za delo na višini, 2.500 zaposlenimi in poslovanjem v več kot 70 državah po vsem svetu, ponuja svojim strankam rešitve za varno in učinkovito delo na višini ter jim poskuša zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo. V Sloveniji je Riwal prisoten že od leta 2005, na Hrvaškem pa od leta 2008. Riwalovi podjetji v obeh državah od leta 2014 pod enotnim vodstvom direktorja Jona Tajnika, ekipo 36 zavzetih sodelavcev in sinergijami pri poslovanju na obeh trgih, zelo uspešno poslujeta.