Sejem Dom - ključne rešitve

Letošnji sejem Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je potekal od 7. do 12. marca. Na njem se je predstavilo 580 podjetij, našteli pa so 58.000 obiskovalcev, kar je malenkost več lani.

Sejem Dom - ključne rešitve

Sejem Dom je največja sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in to tako glede razstavne površine, števila razstavljavcev in obiskovalcev. 580 podjetij (kar je malenkost več kot lani) iz 32 držav s področja gradbeništva, stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, notranje opreme, varovana in urejanja okolice je zasedlo 20.000 kvadratnih metrov razstavnih površin, to je vse razpoložljive prostore razstavišča v vseh stalnih dvoranah in še treh montažnih.

Na otvoritvi so podelili Znak kakovosti v graditeljstvu, ki sta ga prejeli podjetji Hipox d.o.o. za izvedbo ravnih streh in teras ter Slovenijales za sodobno vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva.

Podelili so tudi certifikate »Priljubljen izvajalec storitev«, prejeli pa so jih Ingra Stanislav Klemenčič s.p. projektiranje, inženiring in nadzor, Penzel dekorativne tehnike Aleksander Goričan s.p., Zaključna dela v gradbeništvu Matej Habat s.p., EN-TI zaključna gradbena dela Zlatan Žunić s.p. ABC nepremičnine d.o.o., Montaža pohištva Roman Kern s.p. ter HSJ hišni servis in druge storitve Jože Žibert.

Dobro obiskana brezplačna predavanja in nasvete za obiskovalce sta pripravila Gradbeni inštitut ZRMK (strokovno-tehnično področje) ter svetovalna mreža ENSVET - Eko sklad (kreditiranje in sofinanciranje okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb).

 

Več v reviji Gradbenik