Velux o zdravem spanju

Podjetje Velux Slovenija d.o.o. je v ponedeljek, 8. aprila, v Caffe Argentino v ljubljanskem BTC za arhitekte pripravilo »arhitekturni zajtrk« oziroma pogovor na temo »Spanje – dobro počutje se začne z dobrim spanjem!«

Velux o zdravem spanju

Raziskava »Zdravo življenje se začne doma« je pokazala, da za zdravo življenje na prvo mesto postavljamo zdravo spanje. Prav to je razlog, da so serijo zajtrkov, namenjenih arhitektom, začeli s to tematiko. V goste so tako povabili izr. prof. dr. Leja Dolenc Grošelj, dr. med., specialistko nevrologije in klinično nevrofiziologinjo, evropsko strokovnjakinjo za medicino spanja. Dr. Grošljeva je vodja centra za motnje spanja na Inštitutu za klinično nevrofiziologijo, Nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani.

Dr. Grošljeva je udeležencem spregovorila o pomenu zadostnega in kakovostnega spanja za zdravje in dobro počutje nasploh, kar seveda vpliva tudi na delovno storilnost. Predstavila je tudi pogoje, ki morajo biti izpolnjeni, da lahko dobro sprimo, med njimi pa je posebej omenila svetlobo, ki še posebej vpliva na spanje, ter tudi druge dejavnike. Pogovor z dr. Leja Dolenc Grošelj je vodila Petra Kovič.

Da je bila tematika dobro izbrana, so dokazovala tudi številna vprašanja, ki so jih dr. Grošljevi zastavili udeleženci srečanja.